Οικονόμου για κακοκαιρία: Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει τη λήψη μέτρων

«Ειλικρινή συγνώμη από τους ανθρώπου που ταλαιπωρήθηκαν και από όσους εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται» ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρία.

Ο κ.Οικονόμου μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega ανέφερε ότι η ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος, «μας πληγώνει και μας προσβάλει όλους» ενώ αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η αποκατάσταση των ζημιών, της ηλεκτροδότησης, καθώς και η μεταφορά όσων βρίσκονται αποκλεισμένοι στους δρόμους με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι επρόκειτο για «φαινόμενο που δυστυχώς δημιούργησε προβλήματα που ξεπέρασαν τους σχεδιασμούς, με ευθύνες συγκεκριμένες σε κάθε επίπεδο».

Χαρακτήρισε δίκαιη την αγανάκτηση του κόσμου και είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δυσκολία να αναλαμβάνει και να αποδίδει ευθύνες» ενώ προσέθεσε ότι «δεν υπήρχε πρόγνωση για τέτοιας έντασης και σφοδρότητας φαινόμενα».

«Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προγνώσεις με αποτέλεσμα να μην κηρυχθεί καθολική αργία η Δευτέρα. Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει από το πρωί της Δευτέρας τη λήψη μέτρων που πήραμε για σήμερα» είπε ο κ.Οικονόμου.

Αναφερόμενος στο θέμα των αποκλεισμένων δρόμων είπε ότι «κάθε δρόμος έχει και υπεύθυνο, και οι αρρυθμίες πρέπει να αξιολογηθούν, και να αξιολογήσουν όλοι την αποτελεσματικότητά τους».

Προσέθεσε ότι «δεν έχει νόημα το πινγκ πονγκ ευθυνών τώρα, γιατί αυτό που προέχει είναι να απαντήσουμε στο ποια είναι τα βασικά ζητήματα που δημιούργησαν αυτές τις εικόνες».

Ο κ.Οικονόμου είπε ότι θα δοθούν εξηγήσεις και απαντήσεις τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας ότι είναι γνωστό τίνος είναι οι αρμοδιότητες σε κάθε δρόμο.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν με κάποια δρομολόγια τρένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εκτός από τις αδυναμίες του κράτους, και ιδιωτικές εταιρείες αποδείχθηκε ότι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πίεση, και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο». Όπως είπε θα υπάρξει διερεύνηση για καταλογισμό ευθυνών και κυρώσεων, γιατί υπήρξαν πράγματα που δούλεψαν και πράγματα που δεν δούλεψαν.

«Δεν φτάσαμε στο επίπεδο που θα θέλαμε, ώστε να ανταποκριθούμε στην σφοδρότητα τέτοιων φαινομένων. Θα ζητήσουμε και θα δώσουμε τις εξηγήσεις που πρέπει στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο εάν θα ζητηθούν ευθύνες από υπουργούς ή στελέχη ο κ.Οικονόμου είπε ότι «δεν είναι η ώρα αυτής της συζήτησης τώρα, εκείνο που πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια είναι ότι το στοίχημα της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού είναι ένα στοίχημα που χρειάζεται περισσότερα χρόνο και σχεδιασμό, αλλά και άλλα πράγματα- η υπογειοποίηση των καλωδίων πχ, απαιτεί χρόνο».

«Το εύκολο είναι να πεις ότι φταίει κάποιος. Υπάρχει συνολικότερο ζήτημα οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα, και πρέπει να προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερο». σημείωσε και προσέθεσε:«Μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι ελάχιστα τα σπίτια που δεν θα έχουν ρεύμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.