Ωμός εκβιασμός ανήλικης με γυμνές φωτογραφίες στο Instagram – Η εξομολόγηση στους γονείς της

Η Ρόδος περιμένει να μάθει όλα όσα κρύβει η υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο και θύμα μια 15χρονη μαθήτρια, που όπως είπε έστειλε σε έναν άγνωστο γυμνές φωτογραφίες της. Ο εκβιασμός που περιγράφει προβληματίζει…

Έπιασε κουβέντα στο Instagram με έναν άγνωστο και πολύ γρήγορα η συζήτηση, έδωσε τη θέση της σε απειλές και σε έναν ωμό εκβιασμό. Όπως λέει η 15χρονη αναγκάστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες της, με το άτομο που συνέχιζε να συνομιλεί μαζί της, να την προειδοποιεί πως αν δεν του στείλει και άλλες, θα κάνει κακό στην ίδια και σε στενά συγγενικά της πρόσωπα. Η μικρή αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της και όλοι μαζί να κάνουν καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες μια νέα υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης μιας ανήλικης από «δράκο» του Instagram ο οποίος κατόρθωσε, με απειλές κατά της ζωής μελών της οικογένειας της και της ίδιας, να την πείσει να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες.

Πιο συγκεκριμένα, μια 15χρονη κατήγγειλε προχθές (05-10-2022) στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ότι πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε ένα αίτημα φιλίας στον λογαριασμό της στο Instagram από ένα άγνωστο σ’ αυτήν άτομο με το οποίο άρχισε να συνομιλεί. Στην πορεία την απείλησε ότι θα έκανε κακό στην οικογένειά της αν δεν του έστελνε γυμνές φωτογραφίες και το κορίτσι φοβούμενο όπως είπε ενέδωσε.

Ακολούθως, το άγνωστο αυτό πρόσωπο, που ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, της ζητούσε να του αποστείλει και άλλες γυμνές της φωτογραφίες απειλώντας την αυτή την φορά ότι αν δεν υπάκουε θα δημοσιοποιούσε τις φωτογραφίες που του είχε ήδη αποστείλει. Η 15χρονη, όπως είπε στους αστυνομικούς, τον μπλόκαρε και ενημέρωσε τους γονείς της και τις Αρχές.

Χθες εξετάστηκαν αρμοδίως και οι γονείς της, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα υποβληθεί για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, θα παραγγελθεί η διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.