Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι- «Ντροπή, παιδιά δεν έχετε;»

Ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων μετά και την ανακοίνωση των ποινών των έξι καταδικασθέντων για την τραγωδία στο Μάτι, οι οποίες είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

«Να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις», φώναξαν.

Μάλιστα, μη μπορώντας να συγκρατήσουν την οργή τους, κάποιοι συγγενείς πλησίασαν απειλητικά προς την έδρα και τους κατηγορούμενους και πετάξαν μέχρι και καρέκλες.

Νωρίτερα, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τους 21 κατηγορούμενους, πολλοί από αυτούς ξέσπασαν: «Ξεφτίλες παιδιά δεν έχετε; Άχρηστοι, ελεεινοί, ζώα, παιδιά δεν έχετε;»

Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους . Αμέσως μετά οι συγγενείς που βρίσκονταν στην αίθουσα φώναξαν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο.

Λίγο μετά και ειδικότερα κατά τις αγορεύσεις των συνηγόρων των έξι καταδικασθέντων για την αναγνώριση ελαφρυντικών, οι συγγενείς ξέσπασαν εκ νέου.

Ακροατήριο: Διάλυσαν τα σπίτια μας… το δικαστήριο σας είναι μια προσβολή στους νεκρούς στους ζωντανούς και στην αλήθεια.

Προέδρος: Να περάσετε έξω…

Ακροατήριο: Σας θεωρώ προσωπικά υπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας. Βγάλτε μας όλους έξω!

Γυναικα: Δεν φοράει παντελόνια κανένας σας. Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες…

Πρόεδρος: Μη διακόπτετε

Γυναίκα: Δεν μπορώ πνίγομαι. Το εγκεφαλικό θα το πάθω τώρα

Άνδρας: 24χρονών παιδί έχασε.. αφήστε την

Προέδρος: Δεν θα διακόπτετε τους συνηγόρους!

Γυναίκα: Ποτέ να τους βρω να τα πω;

«Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε και εμείς βασιζόμασταν σε εσάς…», φώναξε προς το δικαστήριο συγγενής θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

dikastirio-mati
dikastirio-mati4

Άλλοι συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης για ενοχή μόνο έξι κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

  • – Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  • – Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  • – Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  • – Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  • – Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
  • – Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Νωρίτερα, να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σ. Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη πρότεινε ο εισαγγελέας ενώ εισηγήθηκε να απορριφθούν τα ελαφρυντικα για τους Β. Ματθαιόπουλο και Κ. Αγγελόπουλο.

«Και επαίνους μη ξεχάσετε να τους δώσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς το δικαστήριο ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση επί των ποινών των έξι κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος ΓκολφίνοςΦίλιππος ΠαντελεάκοςΔαμιανός ΠαπαδόπουλοςΧρήστος ΛάμπρηςΧρήστος ΔροσόπουλοςΓεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

«Χάθηκε η ντροπή», δήλωσε δικηγόρος θυμάτων μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

 

 

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.