Οργή των γονιών θυμάτων των Τεμπών για Μητσοτάκη: «Να έρθει απέναντί μας, να τα πει κατάμουτρα, αν τολμάει» (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε και για την οπαδική βία αλλά και για την τραγωδία των Τεμπών.

Μητσοτάκης για Τέμπη: Δείξαμε ανοχή στις θεωρίες συνωμοσίας ότι έγινε «μπάζωμα» ή «ξεμπάζωμα»
Στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως δεν αναφέρεται κυρίως στους χειρισμούς στο πεδίο, αλλά στην επικοινωνία και στην ανοχή την οποία όπως είπε «δείξαμε στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες δυστυχώς ρίζωσαν και έπεισαν ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας. Ότι έγινε “μπάζωμα” ή “ξεμπάζωμα”, γιατί βλέπετε ότι αλλάζουν οι ορολογίες κάθε τρεις και λίγο».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «όσο γνωρίζω εγώ και γνωρίζω αρκετά, όλα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Σίγουρα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής είναι ένα συγκροτημένο κείμενο. Σίγουρα η εικόνα η οποία δημιουργήθηκε άφησε μια άσχημη γεύση. Θέλω να σας πω πως από την αρχή αυτής της διαδικασίας είχα επισημάνει τον κίνδυνο να γίνει πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων. Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτό που μπορώ να πω είναι το πώς θα κάνουμε τα τρένα μας πιο ασφαλή. 450 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί. Η τηλεδιοίκηση είχε παραδοθεί. Δεν θα πρέπει να μιλάει κανείς χωρίς να γνωρίζει. Πρώτος εγώ θέλω Δικαιοσύνη. Να τελειώνουμε με τις θεωρίες συνωμοσίας που ήταν προσβλητικές και σε προσωπικό επίπεδο. Προς το παρών αυτοί που ζητούν διάφορα, δεν έχουν καταθέσει καν προτάσεις. Δεν στέλνεται κάποιος στη Δικαιοσύνη χωρίς κατηγορητήριο».

Όσα ανέφερε όμως για την τραγωδία των Τεμπών, εξόργισαν τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στη σιδηροδρομική τραγωδία έκανε μια ανάρτηση στο Χ απαντώντας για όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας: «Εγώ κύριε Πρωθυπουργέ εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα τα παιδιά μου σπίτι και να συνεχίσω την ζωή μου από εκεί που σταμάτησε και όχι στο πεδίο που θέλετε να γυρίσετε εσείς. Εκεί που σταμάτησε η ζωή μου από τα λάθη όλων σας. Θα ήθελα να μην είμαι σε αυτήν την θέση που είμαι τώρα να προσπαθώ να σας πω τα αυτονόητα, αυτά που ακόμα και η ανιψιά μου 12 χρονών καταλαβαίνει».

Ωστόσο και ο Παύλος Ασλανίδης, ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο έγκλημα των Τεμπών, μιλώντας στο Kontra News 21:30, σχολίασε όσα είπε στην συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Αφού άκουσε το πρώτο απόσπασμα είπε: «Δεν πληροφορήθηκε σήμερα τι έγινε; Δεν πληροφορήθηκε; Τριαντόπουλος, Ράπτη, Πλεύρης και Παπαδόπουλος, αυτό το φιντάνι από την Κοζάνη. Δεν τα πληροφορήθηκε αυτά; Δηλαδή πρέπει να πάμε στη Βουλή πάλι και να μπούμε σε διαδικασίες επιτροπών; Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον ανακριτή για το έγκλημα της συγκάλυψης. Βγαίνει ήδη εισαγγελέας και σας το λέει κατάμουτρα.Έχει γίνει συγκάλυψη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα. Εγώ του προτείνω και αυτού και του Τριαντόπουλου και όποιον άλλο θέλει, να έρθει με μας τους συγγενείς απέναντι, μόνο εμείς οι συγγενείς θα είμαστε. Ούτε δικηγόροι, ούτε τίποτα. Του κάνουμε ανοιχτή πρόταση να ‘ρθει να μας τα πει κατάμουτρα αυτά. Αν τολμάει να μας τα πει. Και να μην πηγαίνει στο συγκεκριμένο κανάλι που μυρίζει βόθρο και να τα λέει εκεί πέρα. Γνωρίζουν τα πάντα και βλέπει ότι πέφτουν τα ποσοστά τους. Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα τους και να μην χάσουν τα κεκτημένα, αυτό μόνο τους τρομάζει. Εμάς δεν υπολογίζουν καν και δεν μας υπολόγισαν ποτέ σαν πολίτες. Να μην πέσουν τα ποσοστά τους, αυτό τους ενδιαφέρει. Αλλά είναι τόσο αδιάσειστα τα στοιχεία. Στο Κουλούρι βρέθηκαν τον Νοέμβριο τα οστά τεσσάρων κοριτσιών, 9 μήνες μετά και έχουν ταυτοποιηθεί, το μαύρο κουτί, DNA, τι να πω».




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.