Ως ιδιώτης θα ταφεί στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Ως ιδιώτης θα ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το πρωί της Τετάρτης (11/1) μετά από διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση ο ναός στον οποίο θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν τελικά επιλεγεί η Μητρόπολη ως ναός στον οποίο θα τελεστεί η κηδεία τότε δεν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην κηδεία θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα για να μην γίνει η κηδεία και η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (10/1) να μην γίνει με τιμές αρχηγού κράτους και όχι με δημοσία δαπάνη υπήρχε από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

Σημειώνεται ότι στη διυπουργική σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τα διαδικαστικά της εξοδίου ακολουθίας είχαν οι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ταφή και την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.