«Ως και 13 μήνες προστασία από τα αντισώματα» λέει ενθαρρυντική μελέτη

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 17.05.2021, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» από τις αρμόδιες Αρχές.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 1.402 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με την Αττική να μην… αφήνει την πρωτιά για ακόμη μια μέρα, καταγράφοντας 687 νέα κρούσματα επί του συνόλου και την Θεσσαλονίκη να έπεται με 134 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία καλωσόρισε τους δημοσιογράφους που μετά από καιρό βρίσκονται στην αίθουσα της ενημέρωσης με φυσική παρουσία.Αρχικά αναφέρθηκε στην διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα είτε μετά από εμβολιασμό, είτε μετά από νόσηση, μιλώντας για διάρκεια έως 7 μήνες. «Πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο “Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης”. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», είπε χαρακτηρίζοντας την μελέτη ενθαρρυντική, καθώς είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους.

Η ίδια μίλησε για ενθαρρυντικά στοιχεία και σε ό, τι αφορά τις μεταλλάξεις, ενώ σημείωσε πως δημιουργούνται ελπίδες για ύπαρξη ανοσίας πολύ περισσότερο από ένα χρόνο.

«Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», τόνισε ακόμα, λέγοντας πως με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται δύο επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων: Ότι δηλαδή το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ καιρό και ότι δεν «καλύπτει» τις μεταλλάξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.