Όσα κατέθεσαν η πρώην σύζυγος και ο κουμπάρος του Απόστολου Λύτρα

Το πρωί της 17ης Ιουνίου τρεις άνθρωποι, η μεγάλη κόρη του Απόστολου Λύτρα, η πρώην σύζυγος του και ο κουμπάρος του και εξίσου δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου κατέθεσαν ενώπιον της ανακρίτριας όλα όσα γνωρίζουν και μίλησαν για τον γνωστό ποινικολόγο.

«Δεν ήταν ποτέ βίαιος και απότομος», υποστήριξε η πρώην σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, Απόστολου Λύτρα, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες.

«Είναι εξαιρετικός πατέρας και άνθρωπος. Είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά του και ηθικά και οικονομικά. Μας στηρίζει όλους. Και με τη νυν σύζυγό του τα παιδιά του έχουν άριστες σχέσεις και μένουν μαζί πολλές φορές», συμπλήρωσε στην κατάθεσή της.

Πρόκειται για την ίδια γυναίκα που το 2017 είχε μηνύσει τον Απόστολο Λύτρα για ενδοοικογενειακή βία. Ενώπιον της ανακρίτριας υποστήριξε πως «ήταν υπερβολική και πως τότε δεν συνέβη τίποτα περισσότερο από ένα φραστικό επεισόδιο».

«Μεταξύ μας είχαμε κάποτε ένα φραστικό επεισόδιο και από θυμό τού είχα κάνει τότε μήνυση για το φραστικό αυτό επεισόδιο, αλλά είχα υπερβάλει. Στο δικαστήριο όμως απαλλάχτηκε, γιατί κατέθεσα τα γεγονότα όπως ακριβώς είχαν συμβεί. Ποτέ δεν υπήρξε βιαιότητα από μέρους του ούτε σε εμένα ούτε στα παιδιά του. Θα ήταν άδικο να πω κάτι εναντίον του».

Το 2011 αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Οι σχέσεις τους όμως παρέμειναν κάτι περισσότερο από καλές από τη στιγμή μάλιστα που μεγάλωναν δύο παιδιά μαζί. Από την πρώτη στιγμή η 48χρονη βρέθηκε στο πλευρό του πρώην συζύγου της, κάτι που όπως φαίνεται ενόχλησε την Σοφία Πολυζωγοπούλου η οποία με απορία την ρώτησε: «Γιατί παίρνεις το μέρος του, ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;».

Η ένταση μεταξύ των δύο γυναικών ήταν τόσο μεγάλη το βράδυ της Τρίτης που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, με την Σοφία Πολυζωγοπούλου να μηνύει την πρώην σύζυγο του Λύτρα για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία.

«Όταν τους είδα στην αυλή του σπιτιού μου, τους είπα «αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε». Τότε η πρώην σύζυγος φώναξε «εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε». (…) Ταράχτηκα πολύ και λιποθύμησα», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης εκεί όπου πέρασε τη νύχτα της η πρώην σύζυγος του Λύτρα και οδηγήθηκε την επομένη στην ανακρίτρια.
Η κατάθεση της 19χρονης κόρης του Απόστολου Λύτρα
Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λύτρα στάθηκε και η 19χρονη κόρη του. Ένα νεαρό κορίτσι που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της στη δικηγορία βρέθηκε ξημερώματα Κυριακής να πηγαινοέρχεται στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείτο ο 52χρονος.

«Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έχει συμβεί. Ήταν πάντα πάνω μας και πάντα μας προστάτευε, και εμάς και τη Σοφία και τη μητέρα μου. Αν ο πατέρας μου ήταν βίαιος, η μητέρα δεν θα επιδίωκε να έχουμε σχέση μαζί του», ανέφερε στην κατάθεσή της η 19χρονη κόρη του Λύτρα.

Η 19χρονη υποστήριξε πως ο πατέρας της δεν ήταν ποτέ βίαιος, πως είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις με την νυν σύζυγο του και πως ποτέ δεν πίστευε πως θα έχουν αυτή την κατάληξη.

«Ο πατέρας μου δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος. Πάντα ήταν τόσο τρυφερός και στοργικός μαζί μας. Με τη Σοφία ο πατέρας μου είναι πάρα πολλά χρόνια μαζί. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 6 ετών. Με τη Σοφία έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές και δεν ήταν απλά μία μητριά. Εγώ πηγαίνω κάθε βράδυ στο σπίτι τους και περνάω ώρα και με τους δύο, ενώ κάθε Κυριακή την περνάμε μαζί».

Το βράδυ της Τρίτης (18.06.2024) όμως το 19χρονο κορίτσι αντιμετωπίστηκε σαν εισβολέας στο σπίτι της οικογένειας με τον πατέρα της Πολυζωγοπούλου μάλιστα να λέει σε έντονο ύφος στον αστυνομικό πως ούτε η κόρη του Λύτρα μένει πια εδώ.

Όλα όσα κατέθεσε ο κουμπάρος του
Στην κατάθεση του ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Απόστολου Λύτρα, ανέφερε στην ανακρίτρια πως ο γνωστός ποινικολόγος αποκαλούσε την σύζυγο του «άγγελο».

«Δεν μπορώ να δώσω ούτε εξήγηση, ούτε δικαιολογία για το περιστατικό. Γνωρίζοντας τόσο την αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κατηγορούμενος ήθελε με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψει τη σύζυγό του την οποία και υπεραγαπά. Εικάζω ότι ήταν ένα περιστατικό παρόρμησης και σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να της επιφέρει βλάβη και μάλιστα τη βλάβη που έχω ακούσει ότι έχει υποστεί».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

«Δεν είχα σκοπό να της προκαλέσω βλάβη», ισχυρίστηκε και ο Απόστολος Λύτρας στην απολογία του, με την έκθεση του ιατροδικαστή πάντως να μιλά για εκχυμώσεις, οιδήματα, θλαστικά τραύματα και κατάγματα στο θύμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.