ΟΣΕ: Αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Κ. Σπηλιόπουλου

Την παραίτησή του μετά από περίπου επτά μήνες στην ηγεσία του ΟΣΕ υπέβαλε για προσωπικούς λόγους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Κώστας Σπηλιόπουλος. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή.

Προσωρινά τον ΟΣΕ θα διευθύνει ο οικονομολόγος Αθανάσιος Κοτταράς, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, με το θέμα να αναμένεται να κλείσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ, είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ είναι ενεργό πολιτικό στέλεχος στην Αχαΐα εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπηλιόπουλος εμφανίζεται να είχε χάσει, το τελευταίο διάστημα, τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα κάποιες εισηγήσεις του να μην τύγχαναν ευρείας αποδοχής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση προστριβών μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον πρώην πρόεδρο.

Ο ΟΣΕ έχει μπροστά του την πρόκληση της υλοποίησης του μεγάλου έργου συντήρησης των γραμμών ολόκληρου του δικτύου του που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, ενώ λύση θα πρέπει να βρεθεί άμεσα και στον τρόπο έλευσης του τρένου στην Πάτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.