«Ουδέν νεότερον» στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Έληξε λίγο πριν τις 16.00, μετά από περίπου πέντε ώρες, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι πρώτες, ανεπιβεβαίωτες ως τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών δεν μετέφεραν κάτι νέο από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στα μέλη του οργάνου, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε αμηχανία και τηρεί στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και της συμβιβαστικής πρότασης που έβαλε χθες στο τραπέζι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Πάντα υπάρχουν» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ερώτημα δημοσιογράφου για πιθανά περιθώρια βελτίωσης αυτής της πρότασης, που μεταθέτει τις λύσεις για μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, με ασαφές το τι θα γίνει με τη χωρίς χρηματοδότηση συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και το αίτημα συμμετοχής της Ελλάδας στο QE.

Στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας μεταφέρουν ότι δεν υπήρχαν θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις στην πολιτική της κυβέρνησης επειδή δεν παρουσιάστηκε και κάτι συγκεκριμένο από τους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο, ώστε να υπάρξουν σαφείς τοποθετήσεις από τα στελέχη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.