Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου από πτώση βράχου

Το «αποτύπωμά» σε διάφορες περιοχές της επικράτειας φαίνεται ότι έχει αφήσει η κακοκαιρία Άριελ η οποία εκτιμάται ότι θα μας «αφήσει» αργά το βράδυ σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Λόγω της κακοκαιρίας έχει κλείσει η εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω πτώσης βράχων, «πληγές» μετράει η Σκόπελος ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και διακοπές κυκλοφορίας έχουν καταγραφεί και σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

provliimata

Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων

κατολίσθηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο ρεύμα προς Αθήνα και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα

Λόγω της κατολίσθησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) με τα οχήματα να κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό όπου παρατηρούνται ουρές.

palaia-ethniki

Στο σημείο της πτώσης των βράχων βρίσκονται μηχανήματα που καθαρίζουν το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, επιχείρηση που αναμένεται να διαρκέσει για ώρες.

Σκόπελος: Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Άριελ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου και όχι μόνο η κακοκαιρία «Άριελ» που έφερε έντονες βροχοπτώσεις στο νησί επί 72 ώρες.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, τα μεγάλα ύψη βροχής που έπεσαν είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια στην περιοχή του Κάστρου. Προσέθεσε ότι όλα τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Η έντονη κακοκαιρία προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές στο ελικοδρόμιο του νησιού. Από τη βροχή καταστράφηκε ο κλωβός με το σύστημα φωτισμού με τηλεχειρισμό αλλά και ο εξωτερικός επιδαπέδιος φωτισμός. «Η λειτουργία του ελικοδρομίου είναι πολύ σημαντική για το νησί, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες» τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Άγγελος Ξηντάρης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σκοπέλου. «Είναι ένα παλιό σύστημα και τώρα για να το αντικαταστήσουμε απαιτείται ποσό 130.000 ευρώ τουλάχιστον» τόνισε.

Επιπλέον ανέφερε ότι τα σχολεία έκλεισαν γιατί πολλά από αυτά, τόσο σε Σκόπελο όσο και Γλώσσα, πλημμύρισαν από κενά στη στέγη ή από τα παλιά κουφώματα που όμως έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για να αντικατασταθούν.

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης η κακοκαιρία Άριελ προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης και πτώσεις δέντρων. Πιο συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για κοπές. Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Εξάλλου, κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Το τελευταίο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Άριελ

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ» προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Πέμπτης (1/12) βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων που δείχνουν ότι επτά ειναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας παραμένουν τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η εκτίμηση της ΕΜΥ είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

– Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
– Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.