Ουρές για rapid tests και στην Πάτρα

Ξεκίνησαν σήμερα τα rapid tests και στην Πάτρα, με τις πρώτες εικόνες να αποτυπώνουν ότι οι Πατρινοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μάθουν αν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στις πλατείες όπου γίνονται τα τεστ και περιμένουν υπομονετικά στην ουρά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τοπικά Μέσα.

Τα τεστ γίνονται στην πλατεία Γεωργίου, την πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Κύπρου. Ο τυχαίος έλεγχος στον πληθυσμό γίνεται με σκοπό να βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, που είναι όμως ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με το thebest, συνολικά στις πλατείες της Πάτρας αναμένεται να διενεργηθούν περίπου 1.200 rapid tests, ενώ θα διενεργηθούν ακόμη 2.000 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και άμεσα θα παραληφθούν από την 6η ΥΠΕ άλλα 10.000 για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και άλλα 7.000 για τα Κέντρα Υγείας.

Στο  μεταξύ στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άμεσα θα λειτουργήσει και Τρίτη μονάδα κορωνοϊου στην ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρων. Επίσης  από την 6η ΥΠΕ έχει ήδη αποφασιστεί τα ήπια περιστατικά να μην διακομίζονται στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό αλλά στα βοηθητικά νοσοκομεία όπως του του Αγρινίου και της Καλαμάτας.