Π. Ρήγας για Ελληνικό: Θα επιταχυνθούν οι νομικές διαδικασίες

«Η επένδυση του Ελληνικού πρέπει να γίνει με βάση όσα προβλέπει ο νόμος και με αδιαπραγμάτευτη την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θέλουν επενδύσεις που προωθούν την ανάπτυξη, συμβάλλουν στο ΑΕΠ και σέβονται τις εργασιακές σχέσεις» και συμπλήρωσε πως «θα επιταχυνθούν οι νομικές διαδικασίες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Δ. Τσακνή από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμησή του για τον κ. Τσακνή και τον σεβασμό του στις απόψεις του περί συνδικαλισμού, υπογραμμίζοντας πάντως ότι ο ίδιος θεωρεί τον υγιή συνδικαλισμό αναγκαίο. «Θεωρώ ότι η παρουσία του Δ. Τσακνή προσέφερε πάρα πολλά στην ΕΡΤ. Διαφώνησε και επέλεξε να παραιτηθεί. Εμείς θεωρούσαμε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει», είπε.

Ερωτηθείς για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως «το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα στηρίξει τη διαφάνεια και θα διευκολύνει τον φορολογούμενο πολίτη καθώς τα οφέλη από την εφαρμογή του επιστρέφουν σε αυτόν». Προέτρεψε παράλληλα τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους «να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή».

Αναφορικά με το θέμα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα που έχει προκύψει θα λυθεί άμεσα και «δεν θα υπάρξει η παραμικρή έλλειψη συγγραμμάτων για τους φοιτητές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.