Παγώνη: Τριπλά εμβολιασμένοι που νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στο ενδεχόμενο επαναμόλυνσης – ακόμα και τριπλά εμβολιασμένων – αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (24.01.2022) στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε δε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά τον Φλεβάρη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τριπλά εμβολιασμένοι πολίτες που νόσησαν από κορονοϊό να κολλήσουν ξανά. Ιδιαίτερα, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, εάν εργάζονται σε περιβάλλον με αυξημένο ιικό φορτίο όπως είναι τα νοσοκομεία και κάλεσε σε πιστή εφαρμογή των κανόνων.

Δήλωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα αναμένει σταδιακή και αργή μείωση στους δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων από κορονοϊό. Τόνισε, ωστόσο, ότι τα πράγματα φαίνονται ότι πηγαίνουν καλύτερα αλλά μέχρι η κατάσταση βελτιωθεί θα μας τον «φάει σιγά – σιγά τον Φλεβάρη».

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται ακόμα κυρίως ασθενείς με επιπλοκές από την μετάλλαξη Δέλτα και ανεμβολίαστοι, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη. Ειδικότερα ανέφερε ότι στις απλές κλίνες των νοσοκομείων, βρίσκονται άνθρωποι όλων των ηλικιών και ιδίως άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα ενώ στις ΜΕΘ είναι ασθενείς κυρίως άνω των 70 και πολλοί ανεμβολίαστοι.

Απηύθυνε έκκληση στους 300.000 πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν ακόμη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου να προχωρήσουν γιατί μπορεί να τους «ασφαλίσει» από την μετάλλαξη Όμικρον. Εξήγησε ότι οι περισσότεροι από αυτούς λανθασμένα σκέφτονται ότι οι έχει πάρει με τις δύο δόσεις τα αντισώματα που χρειάζεται και είναι μια χαρά κάτι που δεν ισχύει.

«Πολλοί επιλέγουν να νοσήσουν γιατί πιστεύουν ότι η Όμικρον είναι με πολύ απλά συμπτώματα άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Όσον αφορά τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε καθησυχαστική, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό, είναι επίσης πολύ μεταδοτική και τα συμπτώματα αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. «Δεν νομίζω (ότι θα είναι χειρότερη από την Όμικρον), είναι περίπου το ίδιο, μπορούμε να την διαχειριστούμε», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.