Παναγιώτοπουλος για Τουρκία: Η Ελλάδα ενίοτε δείχνει και τα δόντια της

Έτοιμη για παν ενδεχόμενο είναι η Ελλάδα, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να υλοποιήσει τις απειλές της.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου δήλωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις με στόχο την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί, ενίοτε δείχνει και δόντια της, όπως τα δείξαμε και στον Έβρο, όπου υπήρξε οργανωμένη απόπειρα παραβίασης συνόρων», είπε και πρόσθεσε πως σε αυτό τον τόνο θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις.

«Έχουμε πει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές στην περίπτωση που η συμπεριφορά της Τουρκίας οξυνθεί με άλλες πράξεις», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλώνοντας πάντως πως δεν είναι ο ίδιος απολύτως αρμόδιος, εννοώντας προφανώς τις διπλωματικές κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου εκτίμησε πως στόχος της Τουρκίας που πέρασε σε επόμενα στάδια από αυτά της προκλητικότητας, της παραβατικότητας και των γκρίζων ζωνών, είναι η πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως το κόμμα του στηρίζει τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε ωστόσο, πως δεν αρκούν, καθώς χρειάζεται η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής.

Σε ότι αφορά σε ΕΑΣ και ΕΑΒ, που ήταν αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης, αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν, επεσήμανε τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ανακοινώνοντας ότι αναμένονται επενδύσεις μέσα στο 2020 και ότι στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Άμυνας θα υπάρξει διάταξη σχετικά με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητας τους ώστε να είναι προσαρμοσμένες στις ταμειακές ανάγκες της εποχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.