Πανελλαδικές: Έδωσε εξετάσεις σε δύο επιστημονικά πεδία και αρίστευσε

Μία από τις ξεχωριστές περιπτώσεις αριστούχων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι ο Γιώργος Χριστοδούλου, απόφοιτος του 1ου Λυκείου Κιάτου Κορινθίας. Η επιτυχία του ήταν διπλή, καθώς έδωσε εξετάσεις σε δύο επιστημονικά πεδία, στο 2ο και το 3ο, συγκεντρώνοντας και στα δυο πεδία βαθμολογία που ξεπερνά τις 19.500 μονάδες.

Στα πέντε μαθήματα που έδωσε εξετάσεις πήρε στα Μαθηματικά και στη Χημεία 20, στη Φυσική και τη Βιολογία 19,9, ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα βαθμολογήθηκε με 18. Έτσι, στο 2ο επιστημονικό πεδίο συγκέντρωσε 19.573 μόρια και στο 3ο πεδίο 19.547.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε να δώσει εξετάσεις σε δύο επιστημονικά πεδία, είπε: «Η πρώτη μου επιλογή ήταν πάντα η Ιατρική, όμως τα Μαθηματικά ήταν το πρώτο μάθημα που αγάπησα και από μικρός ασχολούμουν με το συγκεκριμένο μάθημα, είναι και η μητέρα μου μαθηματικός».

Ο μαθητής είχε «βγάλει» νωρίτερα όλη την ύλη των Μαθηματικών, οπότε, όπως είπε, δεν είχε «το επιπλέον βάρος στην προετοιμασία για τις εξετάσεις».

Σχετικά με την προετοιμασία που είχε κάνει για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Γιώργος Χριστοδούλου εξήγησε ότι «στα περισσότερα βασικά μαθήματα, δηλαδή Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Μαθηματικά είχα “βγάλει” την ύλη ήδη μία φορά, δηλαδή πριν ξεκινήσει η περσινή σχολική χρονιά, γεγονός που με βοήθησε στην οργάνωση του χρόνου, αλλά και στη σωστή επανάληψη».

Ταυτόχρονα, τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στο ποιοτικό και ποσοτικό διάβασμα, όπως βέβαια και ο ελεύθερος χρόνος».

Ο Γιώργος Χριστοδούλου ανέφερε ότι ήταν σημαντική η βοήθεια που του προσέφεραν οι γονείς του, οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί, όπως και οι καθηγητές του σχολείου του.

Ο επόμενος στόχος του είναι να τελειώσει τις σπουδές του στην Ιατρική. Όσο για τους μαθητές που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές, τους προέτρεψε να μην «τους κυριεύει το άγχος, ενώ παράλληλα με τη σχολική προετοιμασία να φροντίσουν να έχουν πολύ καλή ψυχολογική προετοιμασία και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν, για παράδειγμα, στη σωστή ιαχείριση του χρόνου».

Ο Γιώργος Χριστοδούλου και άλλοι τρεις μαθητές σχολείων της χώρας θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.