Πανελλαδικές: Νέες οδηγίες για τα self test – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Πλησιάζει η ώρα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τους υποψηφίους να προετοιμάζονται πυρετωδώς για να διεκδικήσουν τις 77.415 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλήνιες 2021 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και μία ημέρα μετά, στις 15 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Την εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Οι ημερομηνίες για την προμήθεια και διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών, αλλά και επαναληπτικών τεστ, παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα:

*Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο selftest

Ειδικότερα όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Αχαΐας, τα self-test δεν θα διατεθούν από τα φαρμακεία, αλλά από τις σχολικές μονάδες. Οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραλάβουν τα self-test για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από την φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΑΧΑΪΑΣ, Ίου 40, Αγ. Γεώργιος Λάγγουρα, Πάτρα, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και το προσωπικό των εξεταστικών κέντρων (υπεύθυνοι εξεταστικών κέντρων):
    ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00 – 17:00
  • οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τα Δημοτικά Σχολεία: ΤΡΙΤΗ 8:00 – 21:00
  • οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για Νηπιαγωγεία: ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 17:00
    και θα τα παραδώσουν σε κάθε δικαιούχο, εντός των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2021

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.grσε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.