Πάνω από 20 συλλήψεις πελατών του κυκλώματος λαθρεμπορίου όπλων

Φωτό αρχείου

Στο πλαίσιο συνέχισης των ερευνών, ύστερα από την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών από την Βουλγαρία στην Κρήτη και στην υπόλοιπη επικράτεια, συνελήφθησαν ακόμη 22 άτομα ως πελάτες τους, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον έρευνες σε οικίες κατόπιν παραγγελίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 22 άτομα τα οποία όπως προέκυψε είχαν προβεί στην αγορά ειδών οπλισμού από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον όπλα σε σχέση με τις πρώτες έρευνες και συγκεκριμένα, 29 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 3 κυνηγετικά όπλα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής, 1.081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 10 γεμιστήρες πιστολιών, 4 κλείστρα – εξαρτήματα πιστολιών, δύο πτυσσόμενες ράβδοι, TAZER, τρεις εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, μαχαίρια, βαλλίστρα και πλήθος εγγράφων.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση για συσχετισμό με την κύρια δικογραφία και τους κατηγορούμενους από την πρώτη αστυνομική επιχείρηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.