Παπαγγελόπουλος: Από τις καταθέσεις μόνο, έπρεπε να είναι φυλακή οι εισαγγελείς

Η κατάσταση ξεκαθαρίζει, είπε σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Open TV έκανε λόγο για τερτίπια της Επιτροπής και για προσπάθεια συσκότισης του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους. Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα, ενώ αναφέρθηκε και σε δύο νεκρούς και μια απόπειρα αυτοκτονίας που, σύμφωνα με τον ίδιο, σχετίζονται με την υπόθεση. Παράλληλα έκανε λόγο για θέμα Δημοκρατίας, τονίζοντας «θα τους ταράξω στη νομιμότητα. Τον τόπο αυτό οφείλει να τον κυβερνά ο νομίμως και δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός».

Όπως σημείωσε, «ο νόμος είναι σαφής. Οι μάρτυρες πρέπει να πάνε σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου. Έχουμε δύο νεκρούς στη Novartis και μία απόπειρα αυτοκτονίας. Να πάνε σε ξεχωριστό χώρο με αλλοιωμένη φωνή και χαρακτηριστικά».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εξέφρασε επίσης την απορία του για το γεγονός ότι η Ελένη Ράικου έσπευσε να πάει να πάρει κατάθεση όταν έγινε η απόπειρα αυτοκτονίας στο Χίλτον, καθώς ισχυρίστηκε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πηγαίνει ο επικεφαλής. Ο ίδιος χαρακτήρισε τους τέσσερις εισαγγελείς που έχουν καταθέσει στην επιτροπή «πικραμένους» και ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχουν πάει φυλακή μόνο από τις καταθέσεις τους.

«Ο κ. Αθανασίου προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και την ίδια του την προσωπικότητα. Λέει ότι 4,5 χρόνια ερχόταν στο γραφείο μου, ότι του συμπεριφερόμουν με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο και παρόλα αυτά συνέχιζε να ερχόταν. Λέει ψέματα. Ο εισαγγελέας δεν είναι υπάλληλος της πολιτικής εξουσίας… Η κ. Ράικου είπε ότι 30 χρόνια αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν και το γνωρίζουν όλοι. Κανείς εισαγγελέας δεν το έχει επιβεβαιώσει. Ο κ. Αθανασίου λέει ότι με ξέρει 40 χρόνια και δεν είχε ακούσει ποτέ να αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν ή να με λένε» σημείωσε σε άλλο σημείο.Συνεχίζοντας, ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «η κ. Τουλουπάκη έχει μία έντονη προσωπικότητα και μία ιστορία που απέχει πολύ από το να είναι υποχείριό μου. Δεν μπορεί να ελεγχθεί από εμένα. Είναι εισαγγελέας, δεν υπάγεται στο υπουργείο. Εκ πεποιθήσεων δε θα διανοούμουν ποτέ να της πω κάτι. Είχε τρεις επόπτες και οι τρεις ενέκριναν τις ενέργειές της».

Επεσήμανε δε πως το γεγονός ότι επτά υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί αποδεικνύει ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία. «Θα τους ταράξω στη νομιμότητα, τον τόπο αυτό οφείλει να κυβερνά ο νομίμως και δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Και να χάσω θα είμαι στο στρατόπεδο των έντιμων, ηρωικά νικημένων. Αν κερδίσουν θα είναι οι διεφθαρμένοι νικητές» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.