Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους όταν υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο Γιάννης Οικονόμου, που ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η παραίτηση του Νότη Μηταράκη έρχεται μετά το δημοσίευμα στο «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», στο οποίο αναφερόταν ότι ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε διακοπές εν μέσω πολυήμερων σκληρών μαχών με τις φωτιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν θα μείνει «ορφανή», καθώς σε αυτή τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν σήμερα Παρασκευή (28.7.2023) κιόλας στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.