Παρακολουθήσεις: Πέμπτη επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό

Nέα επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας με αυτό τον τρόπο να προσπαθεί να φέρει στην Βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα δίνοντας τον τόνο τιτλοφορεί την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κυριάκος Μητσοτάκης ως εξής: «Θα βρείτε το θάρρος να έρθετε στη Βουλή για να διαψεύδετε ότι παρακολουθούσατε την εισαγγελέα της ΕΥΠ, τον οικονομικό εισαγγελέα και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ; Θα απευθυνθείτε στην ΑΔΑΕ και στους παρόχους για να μάθουμε την αλήθεια»;

Πρόκειται για την πέμπτη συναφή ερώτηση που καταθέτει ο κ. Τσίπρας σε μια ισάριθμη προσπάθεια για μια μετωπική αντιπαράθεση των δύο στην Ολομέλεια.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό ότι “στο διάστημα αυτό των τεσσάρων εβδομάδων που αρνείστε τον αυτονόητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, έχετε βρει ωστόσο άπλετο χρόνο για προεκλογικού τύπου εκδηλώσεις και κομματικές φιέστες σε προστατευμένο περιβάλλον και επιδίδεστε σε πρωτοφανείς διχαστικές επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων, αλλά χρόνο για να επιτελέσετε τον θεσμικό σας ρόλο και να απαντήσετε επιτέλους στα κρίσιμα ερωτήματα για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βουλή, δεν έχετε βρει εδώ και έναν μήνα. Είναι πλέον σαφές ότι κρύβεστε από τη Βουλή γιατί είστε ένοχος. Είστε ο ιθύνων νους που έστησε τον παρακρατικό μηχανισμό και έδινε τις εντολές για τις παρακολουθήσεις είτε μέσω επίσημων επισυνδέσεων της ΕΥΠ είτε μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator. Και κρύβεστε ακριβώς γιατί δεν έχετε καμία πειστική απάντηση να δώσετε.

Ο κ. Τσίπρας, παράλληλα, επικαλείται και το νέο δημοσίευμα της Κυριακής της εφημερίδα «Documento» σημειώνοντας πως “δυστυχώς επιβεβαιώνουν την ανησυχία μας ότι έχει πληγεί ο πυρήνας της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος. Διότι εκτός από τους πολιτικούς σας αντιπάλους, συνεργάτες, υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους που διαχειρίζονταν μεγάλα κονδύλια και κοινοτικούς πόρους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, τα νέα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι παρακολουθούσατε μέχρι και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και εδώ και σχεδόν τρεις µήνες Γενικό Γραµµατέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Καραµαλάκη, την εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου, καθώς και τον οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Χρήστο Μπαρδάκη που χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον κ. Μητσοτάκη εάν “σκοπεύετε να απευθυνθείτε είτε στην ΑΔΑΕ είτε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να απαντήσουν, κατόπιν ελέγχου στα αρχεία τους, εάν τα πρόσωπα που έχει δημοσιευθεί ότι αποτελούσαν στόχους του παρακρατικού μηχανισμού που στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν και επισήμως «επισυνδεδεμένοι» με εντολή της ΕΥΠ;”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.