Παραμένουν τα προβλήματα σε εκατοντάδες λύκεια μετά την επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Περίπου 300 από τα 1900 λύκεια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ύστερα από τη νέα επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά στα λύκεια όλης της χώρας. Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων, καθώς και τη Δευτέρα άγνωστοι είχαν καταφέρει να χακάρουν τη διαδικασία των ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.

Πολλοί καθηγητές έφτασαν νωρίς τα ξημερώματα στα Λύκεια, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.

Ωστόσο, η νέα κυβερνοεπίθεση αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ δεν άφησε πολλά περιθώρια στους καθηγητές και έτσι οι ενδοσχολικές εξετάσεις καθυστέρησαν σημαντικά ενώ σε κάποια λύκεια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Το πρόβλημα αποκαθίσταται με τόσο αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα οι μαθητές 300 λυκείων να μην έχουν πάρει ακόμα τα θέματα στα χέρια τους.

Όπως ανέφερε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, νωρίτερα στην ΕΡΤ, η σημερινή επίθεση ήταν χειρότερη από τη χθεσινή.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρενέβη στο ζήτημα της κατάρρευσης του συστήματος της τράπεζας θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, ζητώντας τη διενέργεια άμεσης εισαγγελικής έρευνας.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, ΓΓ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέφερε ότι «δεν υπήρξε παραβίαση του συστήματος γιατί υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας». Όσο για το αν υπάρχει Plan B απάντησε ότι «φυσικά υπάρχει. Χθες το 90% των παιδιών πήραν τα θέματα, γιατί υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.

Εντολή Κόπτση να ολοκληρωθούν σήμερα οι εξετάσεις
Εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου τις εξετάσεις τους – παρά τις όποιες καθυστερήσεις – έδωσε ο Αλέξανδρος Κοπτσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην πλειονότητα των σχολείων διενεργούνται ήδη οι εξετάσεις. Σημειώνεται, δε, ότι ήδη από χθες, πάνω από το 90% των λυκείων ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις της Γ’ λυκείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.