Παρέμβαση Ν. Φίλη με αποστάσεις από τη συμφωνία

Δεύτερη παρέμβαση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, μέσα σε τρεις ημέρες, αποτελεί το σημερινό του άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μετά τη δήλωσή του στην «Ελευθερία του Τύπου», όπου υποστήριξε ανοικτά ότι «η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται success story», o κ. Φίλης παίρνει σαφείς αποστάσεις από την προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την τεχνική συμφωνία και καθιστά αναγκαία τη ρύθμιση χρέους.

Η παρέμβαση του κ. Φίλη έρχεται αμέσως μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην ΕΡΤ, με την οποία o τελευταίος επίσης δήλωνε -αναφερόμενος στην τεχνική συμφωνία- ότι «δεν χρειάζονται ωραιοποιήσεις».

Για ευνόητους εσωκομματικούς λόγους, τόσο ο κ. Φίλης όσο και ο κ. Σκουρλέτης, επιτίθενται και κατά της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο λένε ότι κινείται στη γραμμή των δανειστών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Μαξίμου εκπέμπει απόλυτη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή χωρίς απώλειες για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία – το επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Βουλής.

Για αύριο ο κ. Τσίπρας έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.