Παυλάκης για Johnson & Johnson: Πάρα πολύ καλό, θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα

Τη θέση ότι ουδείς πρέπει να εφησυχάζει, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί μέσα σε μικρό διάστημα να πάρει, ξανά, μια ανησυχητική τροπή, στην Ελλάδα και στον κόσμο, εξέφρασε ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης σχολίασε αρχικά το άνοιγμα της εστίασης, υποστηρίζοντας ότι «ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά, όπως πρέπει, ή άτσαλα». Σύμφωνα με τον ερευνητή, η τρέχουσα εβδομάδα είναι εβδομάδα αναμονής καθώς θα φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ, χθες, ήταν λίγο ανησυχητικά, όμως πρέπει να περιμένουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παυλάκης είπε για το καλοκαίρι ότι «αν υπάρξει νέο τεράστιο κύμα, θα κλείσουν ξανά όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να κανονίσουμε να μην υπάρξει. Ενα αεροπλάνο από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορεί να φέρει από την Ινδία στην Ελλάδα ή από τη Νότια Αφρική στο Λονδίνο ένα στέλεχος. Το πρόβλημα είναι ότι τα καινούρια στελέχη του ιού είναι πάντα επίφοβα. Μπορούν να επικρατούν μέσα σε δυο μήνες» προσέθεσε, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ισραήλ, μια χώρα με παρόμοιες συνθήκες με την Ελλάδα, όπου πέρυσι το καλοκαίρι αναζωπυρώθηκε η πανδημία.

«Πάρα πολύ καλό και εύκολο το εμβόλιο της Johnson»
Στη συνέχεια, ο ερευνητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς, σημειώνοντας ότι «οι νέοι φέρονται πιο λογικά από ορισμένους άλλους». Οπως είπε, παρότι αυτή η ηλικιακή ομάδα δεν έχει πολύ υψηλό ποσοστό θανάτων, καταγράφονται περιστατικά με μακροχρόνιες επιπτώσεις, στα πνευμόνια, στα νεφρά και αλλού.

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των ηλικιωμένων εμβολιασμένων, τόνισε ότι «το να φοβάται ένας 80άρης ότι ένα εμβόλιο θα του αλλάξει το DNA ή ότι το εμβόλιο θα του κάνει προβλήματα σε 20 χρόνια, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Απαράδεκτα φαινόμενα».Τέλος, σχολιάζοντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πανεύκολο. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.