Πέθανε ο επιχειρηματίας Σωκράτης Καλκάνης

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Καλκάνης, επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου King George.

Όπως αναφέρει το newmoney, ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης του King George, Σωκράτης Καλκάνης βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του, στα Καλύβια Αττικής, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Καλκάνης ήταν γόνος ιστορικής οικογένειας ξενοδόχων καθώς η μητέρα του Καίτη Καλκάνη, ήταν εκείνη που είχε δημιουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος. Την διαδέχθηκε στο «τιμόνι» των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί στην κοσμική ζωή της Αθήνας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Ωστόσο το όνομά του συνδέθηκε στη συνέχεια και με υποθέσεις που έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες.

Το King George
Το King George χτίστηκε αρχικά ως παράρτημα του παλατιού και αργότερα λειτούργησε για ένα διάστημα ως κατοικία του πρωθυπουργού (την περίοδο 1915-16) Στέφανου Σκουλούδη.

Στη συνέχεια κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε το ξενοδοχείο King George, από την οικογένεια Καλκάνη, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1936. Λόγω της στρατηγικής θέσης του στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, αλλά και της πολυτέλειάς του φιλοξένησε κατά καιρούς διασημότητες, μεγιστάνες, ηγέτες κρατών κ.α. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και την Μαρία Κάλλας, μέχρι την Γκρέις Κέλι και τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, την Μέριλιν Μονρόε, την Μπριζίτ Μπαρντό, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Φρανσουά Μιτεράν και πολλούς ακόμη.

Παράλληλα αποτέλεσε επίκεντρο της κοσμικής ζωής της Αθήνας, με τα μυθικά πάρτι που έδινε η Καίτη Καλκάνη και στη συνέχεια ο γιός της Σωκράτης να αφήνουν εποχή.

Το 1958 προστέθηκαν οι 3 τελευταίοι όροφοι, αλλά 30 χρόνια αργότερα, το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών. Στην πορεία άλλαξε χέρια αρκετές φορές καθώς πέρασε στην Τράπεζα Κρήτης και μετά στη Eurobank, ενώ άνοιξε ξανά τις πύλες του το 2004, ενώ είχε προηγηθεί ριζική ανακαίνιση. Το 2013 το King George μισθώθηκε από τον Όμιλο Λάμψα (που διαθέτει και το όμορο ξενοδοχείο «Μεγάλης Βρετανία») ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε στην εξαγορά του από τη Eurobank έναντι 43 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, υπό την ιδιοκτησία της Λάμψα Α.Ε., το King George με 102 δωμάτια και σουίτες, μια Penthouse Σουίτα με ιδιωτική εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη, το βραβευμένο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας Tudor Hall, αποτελεί ένα «στολίδι» της πλατείας Συντάγματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.