Πέτσας για Αγία Σοφία: Ιστορικό λάθος, η συμπεριφορά της Τουρκίας να λάβει την ανάλογη απάντηση

«Ιστορικό λάθος» που «δημιουργεί ένα χάσμα ανάμεσα στον οικουμενικό χριστιανισμό και στην Τουρκία» χαρακτήρισε την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα κινηθεί ώστε να υπάρξει η «ανάλογη απάντηση» στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

«Είναι μία δύσκολη μέρα» δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και εκτίμησε πως η απόφαση του Τούρκου προέδρου «τον απομακρύνει από τη Δύση» και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον ίδιο.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν κυρώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντηση πως «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο κυρώσεων, όχι μόνο από την Ε.Ε. αλλά από όλους τους διεθνείς οργανισμούς όπως η UNESCO» για την οποία η απόφαση της Τουρκίας συνιστά μία «βαθιά προσβολή».

Ανέφερε ακόμη πως η Αθήνα θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να καταστεί σαφές στην Άγκυρα πως «για τις παραβατικές συμπεριφορές υπάρχουν κυρώσες που πονάνε».

«Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα» είπε. Όπως επισήμανε «το θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά διεθνές ζήτημα, επομένως θα είναι ένα πλέγμα κυρώσεων αυτες που θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε».

«Μία τέτοια παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να έχει την ανάλογη απάντηση» πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως είναι «αδύνατον να μην έρθει το θέμα στη Συνοδο Κορυφής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.