Πέτσας για κορωνοϊό: Δεν έχει χαθεί η μπάλα, είναι στα πόδια μας

«Δεν έχει χαθεί η μπάλα, είναι στα πόδια μας και την ορίζουμε, η κόπωση ξέρουμε ότι είναι κακός σύμβουλος», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις κριτικές που ασκούνται στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. «Κάνω έκκληση σε όλους να τηρήσουμε τα μέτρα, όσο κουρασμένοι και εάν είναι, γιατί είναι ορατή μια καλύτερη εξέλιξη, λόγω των μαζικών εμβολιασμών. Από το Πάσχα και μετά θα είμαστε πολύ καλύτερα», πρόσθεσε.

Επίσης, αναφερόμενος στην εκκένωση του Ερυθρού Σταυρού τόνισε ότι δεν είναι ούτε παράξενο ούτε έκτακτο αλλά είναι σχέδιο που είχε εκπονηθεί από τις αρχές της πανδημίας ανάλογα με τη φάση του επιδημιολογικού φορτίου και την κατάσταση του ΕΣΥ. «Ελπίζουμε με την κορύφωση του ιικού φορτίου να μπορέσουμε να πάμε σε καλύτερη κατάσταση», είπε, και πρόσθεσε ότι οι πιέσεις στο σύστημα υγείας, όπως έχει δείξει η εμπειρία, θα συνεχιστούν έως και δύο εβδομάδες, μετά την κάμψη του φορτίου.

Απαντώντας στην ερώτηση ότι στις δημοσκοπήσεις έχει καταγράφει μείωση στην αποδοχή της κυβέρνησης σε ότι αφορά τους τους χειρισμούς της πανδημίας, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η μάχη για την αντιμετώπισή της είναι μαραθώνιος και μπορεί να ήταν επιτυχής η πρώτη φάση, όμως στη συνέχεια η εξέλιξή της, έχει δημιουργήσει απώλεια εισοδημάτων, περιορισμούς στην καθημερινότητα ασυνήθιστους, είναι λογικό λοιπόν η αποδοχή να μειώνεται. «Η διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε, σε μια τόσο ιδιαίτερη και κρίσιμη κατάσταση είναι δύσκολη, δεν είναι βόλτα στην παιδική χαρά» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.