Πήγε για πεζοπορία και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του

Ο Αμερικανός, Έρικ Κάλιμπετ θέλησε να περπατήσει στα μονοπάτια της Αμοργού το μεσημέρι της Τρίτης (11.6.2024) την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα έχει σημάνει συναγερμός. Ο Έρικ Κάλιμπετ ξεκίνησε πεζοπορία από την Αιγιάλη. Ωστόσο, περνούσαν οι ώρες και ο ίδιος δεν έδωσε σημεία ζωής, οπότε ο φίλος που τον φιλοξενούσε στην Αμοργό ενημέρωσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με το δήμο Αμοργού ο 59χρονος Αμερικανός ακολούθησε την διαδρομή από την περιοχή του Ασφοντυλίτη με κατεύθυνση προς τα Κατάπολα.

Φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα & βερμούδα. «Όποιος γνωρίζει ή έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει άμεσα με τον Αστυνομικό Σταθμό Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071210» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού.

Σημειώνεται πως και τα δύο κινητά τηλέφωνα που έχει μαζί του ο 59χρομος δεν δίνουν στίγμα, αφού φαίνεται πως είναι σε περιοχή που δεν έχει σήμα.

Η τελευταία επικοινωνία του 59χρονου ήταν με ένα μήνυμα που έστειλε στην αδερφή του στις 7:20 το πρωί της Τρίτης στην οποία έστειλε μια φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.