Πήγε να ποτίσει και η βάνα έτρεξε… ψάρια

Μπροστά σε ένα ανεξήγητο περιστατικό βρέθηκε ένας άνδρας στην Ιεράπετρα της Κρήτης που καλλιεργεί κηπευτικά σε θερμοκήπιο. Ο άνδρας είχε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν πήγε να ποτίσει και μαζί με το νερό που έτρεχε από τη βάνα είδε να βγαίνουν και ψάρια.

Ο κύριος Νίκος Κακουλάκης μιλώντας στο neakriti.gr είπε: «Όταν άνοιξα τη βάνα, είδα ότι έτρεχε λίγο σκουρόχρωμο νερό και νόμισα ότι ήταν βουλωμένη ίσως από φερτές ύλες. Όταν απομακρύνθηκα όμως είδα ότι η γάτα μου είχε στο στόμα της ένα ψάρι αν και βρισκόμαστε δέκα χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα. Επέστρεψα στη βάνα που είχα αφήσει ανοικτή για να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας και διαπίστωσα ότι μαζί με το σκούρο νερό έβγαζε και αρκετά ψάρια μέτριου μεγέθους. Έβαλα τα ψάρια που δεν έφαγε η γάτα στο ψυγείο και άρχισα να ψάχνω πρώτα πως βρέθηκαν τα ψάρια μέσα στο δίκτυο της δεξαμενής άρδευσης του ΤΟΕΒ και μετά τι έχει συμβεί με το δίκτυο και δεν έχει νερό να ποτίσω την καλλιέργεια μου».

Μπροστά σε μια έκπληξη ήρθε παραγωγός στην Ιεράπετρα, όταν πήγε να ποτίσει τα κηπευτικά του.neakriti.gr

Ο διευθυντής του ΤΟΕΒ, Λευτέρης Μυλωνάκης, μιλώντας στο neakriti.gr εξήγησε ότι: «την Πέμπτη οι τεχνικοί μας είχαν κλείσει την παροχή του νερού από το φράγμα Μπραμιανών προς τις δεξαμενές, για να επισκευάσουν ένα μεγάλο σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό βόρεια της πόλης. Οι αγρότες συνέχισαν να ποτίζουν κηπευτικά και ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα να αδειάσουν εντελώς οι δεξαμενές. Από ότι φάνηκε κάποιος πολίτης είχε ρίξει μέσα στην δεξαμενή του Καπιστρίου ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν και όταν η στάθμη του νερού έφτασε στον πυθμένα της δεξαμενής, τα ψάρια πέρασαν μέσα στο δίκτυο διανομής και έφτασαν μέχρι τα θερμοκήπια των παραγωγών που βρίσκονται κοντά στο Καπίστρι και στο Κεντρί. Πάντως, τέτοια ψάρια χρησιμοποιούμε ευρέως σε δεξαμενές νερού, γιατί μας τις καθαρίζουν από τα βούρκα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.