Ποινική δίωξη στη μητέρα για το θάνατο του βρέφους που απανθρακώθηκε

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια, με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της μάνας για το βρέφος που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα. Η κατηγορούμενη, η οποία δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο, οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Της είχε πεθάνει και άλλο μωρό
Την ίδια ώρα, ως ένα άτομο με ασταθές ψυχολογικό υπόβαθρο και συχνές κρίσεις χαρακτηρίζουν τη μητέρα του 13 μηνών μωρού, το οποίο πέθανε μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα στη Βάρκιζα, φίλοι της οικογένειας.

«Έχουμε 1,5 μήνα να επικοινωνήσουμε. Την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε. Είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Της είχα πει να τής κλείσω ένα ραντεβού σε ψυχολόγο αλλά μου είχε πει: “άσε θα πάω εγώ σε δικό μου”. Έλεγε ότι δεν έχει λεφτά να πάρει τα φάρμακά της» είπε η κ. Μαρία, φίλη της οικογένειας.

«Το παιδί το αγαπούσε πάρα πολύ… Δεν ξέρω πώς πέθανε το παιδάκι. Δεν το είχα γνωρίσει ποτέ» ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Μαρία, και ένα δεύτερο παιδί της οικογένειας πέθανε προ τεσσάρων ή πέντε ετών όταν ήταν δύο μηνών.Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη μητέρα είχε κάνει συνολικά τρία παιδιά, χωρίς ωστόσο να έχει παντρευτεί ποτέ.

Το τελευταίο διάστημα, η μητέρα διατηρούσε σχέση με έναν οδηγό ταξί, ο οποίος φέρεται να είχε αναγνωρίσει και το παιδάκι που πέθανε.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο CNN Greece, η γυναίκα άφησε το μωρό μόνο του στο σπίτι και κατέβηκε κάτω. Ακολούθησε καβγάς μεταξύ τους και τότε η γυναίκα αντελήφθη ότι το σπίτι είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από μία σόμπα.

«Άφησε τη σόμπα της και κατέβηκε λίγο κάτω. Και αυτή θέλει βοήθεια αυτή τη στιγμή» είπε ο κ. Σταμάτης, επίσης φίλος της οικογένειας.

«Είχε τρία παιδιά, το πρώτο υιοθετήθηκε, ευτυχώς δεν της το παρέδωσαν. Το δεύτερο χάθηκε εδώ, στο σπίτι της, είπε ότι χάθηκε από μία σπάνια ασθένεια και το τρίτο… Δεν έλειπε κάπου μακριά. Πρέπει να τη βοηθήσουμε στα ψυχολογικά της, να μην κάνει κανένα κακό. Είχε διαταραχές παράξενες» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.