Ποινική και πειθαρχική έρευνα για καθυστέρηση βουλεύματος για στημένους αγώνες

Ποινική και πειθαρχική έρευνα για την καθυστέρηση έκδοσης του βουλεύματος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, διατάχθηκε για τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών και δυο μέλη που εξέδωσαν το βουλευμα, μετά από εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Η ποινική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ενώ η πειθαρχική έρευνα διενεργείται ήδη από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν δώσει εξηγήσεις.

Σημειώνεται, ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση των στημένων αγώνων, εκδόθηκε 14 μήνες μετά την υποβολή της σχετικής εισαγγελικής πρότασης από τον εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι με το βούλευμα παραπέμπεται να δικαστεί μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης για το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος και το πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας.

Ο κ. Μαρινάκης με το ίδιο βουλευμα απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, εκβίασης και ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.