Πλοίο πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά του Πειραιά

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Aπό τους ισχυρούς ανέμους παρασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Παναγιά Αγιάσου.

Τέσσερα ρυμουλκά συν ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται κοντά στο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Στο ένα από τα ρυμουλκά επιβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Το πλοίο που αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει σταματήσει να παρασύρεται από τους ανέμους, ήταν αγκυροβολημένο στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και ερευνάται πως παρασύρθηκε από τους ανέμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο παρασύρθηκε όταν «ξεκόλλησε» η άγκυρα του από τον βυθό! Τώρα το πλοίο δείχνει να έχει «πιάσει» η άγκυρα πάλι στο βυθό και για αυτό έχει ακινητοποιηθεί.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το παροπλισμένο πλοίο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.