«Πλήρωσα τον Λύτρα πουλώντας στη γυναίκα του το σπίτι μου»

Την ώρα που ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας βρίσκεται στη φυλακή και η Σοφία Πολυζωγοπούλου προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στα χέρια του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, το Live News εστιάζει σε ένα σπίτι στο Περιστέρι, που το 2021, απέκτησε η 37χρονη δικηγόρος.

Η αγοραπωλησία έγινε μετά από συμφωνία του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, με την τότε ιδιοκτήτρια που μιλάει στο Live News.

Δείχνει τα συμβόλαια στα οποία φαίνονται τα στοιχεία της νέας ιδιοκτήτριας και την τιμή που ήταν, όπως διακρίνεται, πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Tο χρονικό
Όπως λέει, ο Απόστολος Λύτρας είχε εκπροσωπήσει νομικά στενό συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς να ξεκαθαρίζει τα της αμοιβής του από την αρχή.

Μετά τη δίκη, όπως αναφέρει, ο ποινικολόγος ζήτησε ένα ποσό που ούτε η ίδια, ούτε ο συγγενής της ήταν σε θέση να πληρώσουν. Τότε έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αγορά του ακινήτου και η διαδικασία προχώρησε.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια. Στενός συγγενής της βρέθηκε κατηγορούμενος και επέλεξε τον Απόστολο Λύτρα, για να τον εκπροσωπήσει, που έβλεπε να έχει επιτυχίες σε αντίστοιχες υποθέσεις και όχι μόνο.

«Τελικά το ακίνητο το δικό μου πέρασε στην κ. Πολυζωγοπούλου», δήλωσε η πρώην ιδιοκτήτρια στο Live News.

Όπως λέει η γυναίκα, αναγκάστηκε να πουλήσει το ακίνητο. Υποστηρίζει ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, χωρίς αρχικά να μπορεί να το προβλέψει.

«Ντροπή, γιατί βρήκε δύο ανθρώπους σε μεγάλη ανάγκη. Θα μπορούσε να μας πει να τον πληρώνουμε λίγα – λίγα, με τον μήνα».

«Απέφευγε να μιλήσει για την αμοιβή του»
Ο ποινικολόγος αποφεύγει αρχικά να ξεκαθαρίσει τα της αμοιβής του, και προς στο τέλος της δίκης, όπως μας λέει η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ζητάει 10.000 ευρώ.

«Κόντευε η δίκη […] και του λέω δεν έχουμε χρήματα και που απαντάει ”δεν έχετε κάποιο ακίνητο ή κάτι να πουλήσετε;”».

Η αντικειμενική αξία του σπιτιού ήταν 36.257 ευρώ, αλλά παρόλα αυτά, η συμφωνία έκλεισε σχεδόν για τα μισά χρήματα, στα 20.000 ευρώ συνολικά.

«Μου λέει ”να το βάλουμε 20 χιλιάδες ευρώ να φύγει γρήγορα;”»
Όπως λέει, ο Απόστολος Λύτρας της υποσχέθηκε να ψάξει κι εκείνος για αγοραστή.

«Με πίεζε συνέχεια ότι δεν θα προλάβουμε. Μου έλεγε ”έχω βρει ένα φίλο που ενδιαφέρεται”, έτσι ακριβώς μου έλεγε».

Λίγες μέρες μετά εμφανίζεται η ενδιαφερόμενη, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που τελικά απέκτησε το ακίνητο στο Περιστέρι.

Από τα 20.000 ευρώ της αγοραπωλησίας, η πρώην ιδιοκτήτρια επιμένει στο Live News πως τα 10.000 επέστρεψαν στο ζευγάρι, ως αμοιβή του ποινικολόγου και από τα υπόλοιπα 10.000, έμειναν στην ίδια περίπου τα μισά.

«Τα πληρώσαμε όλα εμείς, συμβολαιογραφικά και φόρους. Δεν πήραμε ούτε 5 χιλιάδες».

Μέχρι σήμερα, το επίμαχο σπίτι στο Περιστέρι, ανήκει στην κυρία Πολυζωγοπούλου.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, της έδωσαν όπως λέει το έναυσμα να μιλήσει για την απόφαση που πήρε και την κατέστρεψε οικονομικά. Για τη συμφωνία που έκανε τόσο με τον Απόστολο Λύτρα, όσο και με την 37χρονη σήμερα γυναίκα του.

Και η ίδια παραδέχεται πως δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία στα όσα έγιναν. Μιλάει όμως για εκβιασμό, που την ανάγκασε να συμφωνήσει σε μια πρόταση ασύμφορη. Με το σπίτι της να αλλάζει χέρια, για να πληρωθεί ο ποινικολόγος, που υπερασπίστηκε νομικά ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο.

«Πλήρωσα τον Α. Λύτρα πουλώντας στη γυναίκα του το σπίτι μου»
Στη συνέχεια η καταγγέλλουσα μιλώντας με τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι δεν της προσκομίστηκε απόδειξη ούτε για τις νομικές υπηρεσίες του γραφείου του Α. Λύτρα, ούτε της δόθηκε κάποια απόδειξη ότι με την αγοραπωλησία του σπιτιού πληρώθηκαν οι νομικές υπηρεσίες του ποινικολόγου. «Για να είμαι ειλικρινής ούτε εμείς ζητήσαμε απόδειξη για αυτά που πληρώσαμε», πρόσθεσε διευκρινιστικά η καταγγέλλουσα.

«Τα χρήματα μας τα έδινε πάντα στο γραφείο του, μας τα έδινε στο χέρι», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέφερε ότι έχει προσφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο, ζητώντας «δικαίωση για την εκμετάλλευση που είχαν», όπως είπε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.