ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου τα νοσοκομεία της Αττικής – Μόλις 19 οι κενές ΜΕΘ

Σε μόλις 19 ανέρχονται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ-COVID στα νοσοκομεία της Αττικής, με την κατάσταση να θυμίζει «πόλεμο», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Να επισημάνω σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή μου στο “Αττικόν” με πλησίασαν συνάδελφοι, κατάκοποι και ιδρωμένοι από την ένταση της δουλειάς τη νύχτα, να μου πουν για την αδικία μη ένταξης μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης μία συνάδελφος μου είπε ότι μπορώ να βγω και σήμερα στη σύνταξη, αλλά δεν θα λιποτακτήσω, δεν θα αφήσω μόνος τους συναδέλφους», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Και αυτό το κάνουν πράξη 5.000 συνάδελφοι που δικαιούνται σύνταξη», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως εκτιμά, για ακόμη ένα 24ωρο οι ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει και την «επικίνδυνη διαχείριση» περιστατικών σε ορισμένα νοσοκομεία, υπό την πίεση που υφίστανται λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των κινήσεων των αρμοδίων

«Στο «Αττικόν» είναι επικίνδυνη η διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού. Στη χθεσινή εφημερία γέμισαν οι κλινικές κορωνοϊού και βραχείας νοσηλείας. Νοσηλεύουν θετικά περιστατικά και ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη παθολογική κλινική που υπάρχουν 19 ασθενείς άλλων παθήσεων και μάλιστα κάποιοι αιματολογικοί ασθενείς Έχουμε ήδη 9 ασθενείς που κόλλησαν. Χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους με κίνδυνο διασποράς του ιού. Χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους περιστατικά κορωνοϊού με άλλων παθήσεων. Είναι και ευχαριστημένη η διοίκηση του «Αττικόν» που αναπτύχθηκαν μόνο 41 ράντζα χθες στην εφημερία», προσθέτει.

«Για να αρθεί το lockdown πρέπει να αυξηθούν τα τεστ. Δωρεάν έστω και τώρα».

«Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό, πολλοί εργαζόμενοι από τις ίδιες δουλειές, από γηροκομεία που βαπτίζονται γενικές κλινικές και έτσι δεν έγινε εμβολιασμός. Για παράδειγμα στο νοσοκομείο της Άρτας γέμισε με 25 περιστατικά κορωνοϊού όταν τη περασμένη εβδομάδα είχε 3 ασθενείς. Έγιναν ήδη 2 ασθενείς μεταφορά στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και ετοιμάζουν άλλη μία κλινική κορωνοϊού. ΜΕΘ-COVID δεν έχουν», συμπληρώνει.

«Απορούμε για την καθυστέρηση να πράξουν το αυτονόητο. Να επιστρατεύσουν, να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ και να τις διαχειρίζεται όλες αποκλειστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην επιστράτευση δεν επιτρέπεις να λειτουργούν κάποιοι ως μαυραγορίτες».

Η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στην Αττική
Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ.

Την Κυριακή άνοιξαν 9 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» μετατρέποντας ήδη υπάρχουσες γενικές κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες γέμισαν. Στον «Ερυθρό» από τις 14 κλίνες ΜΕΘ-COVID -επίσης με μετατροπή γενικών ΜΕΘ- γέμισαν οι 12.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ, οι ΜΕΘ-COVID αυξήθηκαν σε 28 και σε δυο ημέρες νοσηλεύονται 26 ασθενείς. Στον «Ευαγγελισμό» η πληρότητα είναι στο 100% παρά την προσθήκη 2 κλίνών στη ΜΑΦ.

«Στο “Σωτηρία” έχουν αυτή τη στιγμή 3 κλίνες κενές που σε λίγο θα γεμίσουν», εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Στο «Αττικόν» δώσανε σήμερα 10 νέες κλίνες ΜΕΘ με μετατροπή της γενικής και ήδη γέμισαν οι 3 κλίνες. Η εκτίμηση είναι ότι έως αύριο δεν θα υπάρχει καμία.

Το «Αττικόν» έμεινε με 5 κλίνες γενικής ΜΕΘ.

Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ακόμα και οι απλές κένες κλίνες είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ξεκινάει η εφημερία των νοσοκομείων χωρίς κενές κλίνες. «Η διαχείριση έτσι των περιστατικών ενέχει τεράστιους κινδύνους διασποράς», υπογραμμίζει.

ΚΑΤ: 26 ασθενείς στις 28 κλίνες.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 Κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 ασθενείς στις 16 κλίνες.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ; 46 ασθενείς στις 46 κλίνες (δύο πρόσθετες). ΓΕΜΑΤΗ.
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. Πήραν έναν ασθενή 42 χρονών διασωληνωμένο από το Θριάσιο χωρίς κανένα υποκείμενο νοσήματα. ΓΕΜΑΤΗ.
ΕΛΠΙΣ; 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: από απόγευμα 4 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. Πέθανε διασωληνωμένος εκτός αλλά ήταν αδύνατη η διακομιδή του λόγω της βαρύτητας της κατάστασης και η ΜΕΘ του Ασκληπιείου γεμάτη.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
ΑΤΤΙΚΟ: 36 ασθενείς στις 43 κλίνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.