Ποιες περιοχές πήραν «άριστα» στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Μεγάλα ποσοστά συμμόρφωσης στον αντικαπνιστικό νόμο δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με τους ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκιά της σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ το διάστημα από 6 έως 16 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86% των περιπτώσεων. Από το σύνολο των 50 παραβάσεων που καταγραφηκαν μόνο οι οκτώ αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν. Στο πλαίσιο των ελέγχων βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις ύψους 38.800 ευρώ.

Πλήρης συμμόρφωση με τον νόμο διαπιστώθηκε στις περιοχές της Καλλιθέας, του Κουκακίου Κάτω Αχαΐας αλλά και της Ναυπάκτου, όπου σε 55 συνολικά καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να συνεργάζονται άψογα, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στο Αίγιο και στο Π. Φάληρο Αττικής από τα συνολικά 26 καταστήματα που ελέγχθηκαν σε μόνον δύο εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο για μη θεωρημένο Βιβλίο Καπνίσματος. Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όλοι οι καπνιστές βρίσκονταν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων οι οποίοι ήταν διαμορφωμένοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο.

Καμία παράβαση δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επισημαίνει πως οι επιθεωρητές της παραμένουν δραστήριοι και μετά τις 24.00, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατους ελέγχους γαζιά που διενεργήθηκαν μετά τη 1.00 το πρωί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.