Ποιος είναι υπεύθυνος για την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη;

Εντός της ημέρας οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα πάρουν στα χέρια τους τη δικογραφία του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του στον Κολωνό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ανέθεσε την έρευνα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από τις πληροφορίες που ήθελαν τον 14χρονο να έχει καταγράψει το θάνατό του με το κινητό του τηλέφωνο (ενδεχομένως στο πλαίσιο κάποιου διαδικτυακού παιχνιδιού προκλήσεων).

Η πρώτη εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί είναι ότι το παιδί βιντεοσκοπούσε με το κινητό του την ώρα του θανάτου του. Έτσι, άρχισαν να εξετάζουν την εκδοχή να επιχείρησε κάποια διαδικτυακή πρόκληση. Κατόπιν, υπήρξαν συμμαθητές του ανήλικου που έκαναν λόγο στα media για bullying σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα πάρουν καταθέσεις αρχικά από τους γονείς του παιδιού, ενώ θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού.

Οι αστυνομικοί ερευνούν κατά πόσο υπάρχει υπεύθυνος για την αυτοκτονία του μαθητή. Εάν δηλαδή έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Υπεύθυνος που μπορεί να έβαλε το παιδί να κάνει κάποια επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση για να την καταγράψει με το κινητό τηλέφωνο ή που μπορεί να του έκανε bullying. Παράλληλα, αναμένονται αύριο Τρίτη τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, με τα πρώτα δεδομένα να δείχνουν θάνατο από ασφυξία διότι ο ανήλικος βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «οι καταθέσεις από τους γονείς και άλλα άτομα του περιβάλλοντος του ανήλικου, σε συνδυασμό με την εξέταση του κινητού τηλεφώνου, θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Και εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει υπεύθυνος ή υπεύθυνοι, τότε θα σχηματιστεί η σχετική δικογραφία σε βάρος τους. Είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.