Πολάκης: Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο «Σωτηρία» – Χωρίς θέρμανση και πρόσβαση στα μαγειρεία

«Πολλοί νεκροί παραμένουν στα κρεβάτια τους, γιατί δεν μπορούν να μεταφερθούν ούτε στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου» καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης, για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία», λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Τραγικά χαρακτηρίζει όσα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης.

Μετά από επικοινωνία που είχε το μεσημέρι της Τρίτης (25/01/2022) με εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο κ. Πολάκης καταγγέλλει τα εξής:

· Δεν έχει μοιραστεί φαγητό στους ασθενείς και στους εφημερεύοντες γιατρούς

· Οι δρόμοι μεταξύ των κτηρίων του «ΣΩΤΗΡΙΑ» είναι ακόμα κλειστοί και οι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο κτήριο για οποιαδήποτε εξέταση ή θεραπεία

· Πολλοί νεκροί παραμένουν στα κρεβάτια τους γιατί δεν μπορούν να μεταφερθούν ούτε στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου

· Η διοίκηση κι οι άλλες υπηρεσίες, νοσηλευτική και ιατρική είναι άφαντες. Η κεντρική θέρμανση είναι off σε διάφορες κλινικές

· Το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει δύο έως τρεις βάρδιες συνεχόμενες

· Η Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού που νοσηλεύει ασθενείς με Covid έμεινε πολλές ώρες χωρίς οξυγόνο με ότι αυτό συνεπάγεται

· Αναβλήθηκαν όλα τα χειρουργεία.

Ως αποδεικτικά στοιχεία, ο Παύλος Πολάκης παραθέτει δύο φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τη διαδρομή από τα Επείγοντα στον Χειρουργικό Τομά και το εμβολιαστικό κέντρο.«Στις συνημμένες φωτογραφίες που απεικονίζουν τη διαδρομή από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου προς την είσοδο του Χειρουργικού Τομέα και τού εμβολιαστικού κέντρου, φαίνεται η τραγική για τους πολίτες κατάρρευση του κίβδηλου «επιτελικού» κράτους Μητσοτάκη. Το κυβερνητικό μίγμα αναλγησίας και ανικανότητας και η τραγικότητα των καταγγελλομένων είναι τεράστια και δεν είναι ώρα για υποθέσεις…, αλλά φανταστείτε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, τι όργιο παραπληροφόρησης και κοινωνικού δηλητηρίου θα διοχέτευαν στον δημόσιο λόγο οι «άριστοι» του Μητσοτάκη και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης.

Για τα προβλήματα στο «Σωτηρία», είχε μιλήσει νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα περισσότερα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί, ενώ ήταν θέμα χρόνου να αποκατασταθεί και η πρόσβαση στα μαγειρεία: «Επειδή οι κτηριακές εγκαταστάσεις του «Σωτηρία» είναι απλωμένες σε δάσος, εχθές υπήρχε πτώση δέντρων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία. Εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δηλαδή, δόθηκε το βραδινό κανονικά, αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Ωστόσο το βραδινό δόθηκε. Υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό.

Σήμερα το πρωί δόθηκε κανονικά το πρωινό και τώρα που αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα για να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία, θα λειτουργήσουν κανονικά. Είναι θέμα περίπου μίας ώρας. Αυτή ήταν μια δυσλειτουργία, για την οποία, προφανώς, δεν ήταν υπεύθυνο το Νοσοκομείο. Όσον αφορά τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδοσίας, μίλησα με τον Διοικητή και έχουν αποκατασταθεί» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.