Πολυετείς καθείρξεις για Κουτσολιούτσους και συνεργάτες – Οι ποινές που επιβλήθηκαν στην υπόθεση της Folli Follie

Την απόφασή του επί των ποινών στους πέντε κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli Follie ανακοίνωσε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από ακροαματική διαδικασία ενός έτους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε τις εξής τελικές ποινές:

Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.

Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.

Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Εντός της ημέρας το δικαστήριο θα αποφασίσει για το ζήτημα της χορήγησης αναστολής ή μη στους πέντε καταδικασθέντες.

Η απόφαση επί της ενοχής

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα είχε ανακοινώσει την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με αυτή αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι της υπόθεσης από το αδίκημα της συγκρότησης, διευθύνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στην συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικ. Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Τζ. Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, για συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Μάλιστα η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της.

Αναγνώριση ελαφρυντικών
Ακόμη το δικαστήριο κατά τη χθεσινή διαδικασία είχε αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε παραπάνω κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους. Συγκεκριμένα, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίο αναγνωρίστηκε στους Δ. Κουτσολιούτσο, Τζ. Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι νωρίτερα για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Επιπλέον στον Τζ. Κουτσολιούτσο εκτός του ελαφρυντικού του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε ακόμη και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.