Πώς θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα- H πρόβλεψη Μαρουσάκη

Το απόγευμα της Κυριακής (17/3) αναμένεται να επικρατήσουν άστατες καιρικές συνθήκες, κάτι που θα δυσκολέψει αρκετά τη διεξαγωγή πολλών καρναβαλικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ομοίως, άστατος θα είναι ο καιρός και αύριο, ανήμερα Καθαράς Δευτέρας.

Το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν αραιές συννεφιές στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, «καθώς όμως θα πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι συννεφιές κατά τόπους θα γίνονται πιο πυκνές και θα συναντήσουμε μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά και το εσωτερικό της Κρήτης».

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη
Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται αραιές συννεφιές, οι οποίες σιγά-σιγά θα αυξηθούν και κοντά στο απόγευμα δεν αποκλείεται να συναντήσουμε μπόρες προς τα βόρεια, βορειοδυτικά τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι μέχρι και αργά το μεσημέρι δεν θα προβληματίζουν, στη συνέχεια όμως θα στραφούν σε βόρειους και από το βράδυ θα αρχίσουν να ενισχύονται ιδιαίτερα προς τα ανατολικά και βόρεια, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης τους 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα συναντήσουμε λίγες συννεφιές, οι οποίες σιγά-σιγά θα αυξηθούν και γύρω στο απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενείς και τοπικά μέτριες εντάσεις, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Την Καθαρά Δευτέρα ο άστατος καιρός θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα νότια και νοτιοανατολικά θαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα. Παρόλα αυτά όμως, και πάλι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.