Πώς θα οδηγηθεί στη φυλακή η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής

H ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον 25 task force προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις των μελών της ΧΑ που θα διαβούν το κατώφλι των φυλακών.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 80 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και 10 μέλη της ΕΚΑΜ. Πρόκειται για μικτά κλιμάκια των τεσσάρων αστυνομικών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και «σπασμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ.

Πώς θα γίνουν οι συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης με τις ποινές χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Ο Εισαγγελέας με τη σειρά του θα διαβιβάσει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης για τους καταδικασμένους προς την αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει σε κατ’ οίκων έρευνες εντοπισμού και σύλληψής τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμούν ότι κάποιοι καταδικασθέντες θα προτιμήσουν να παραδοθούν αυτοβούλως και κάποιοι, άλλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τηλεοπτικό σόου με ΕΚΑΜ, χειροπέδες και αυτοκινητοπομπές. Από την στιγμή της σύλληψης ή της παράδοσής τους, θα μεταφερθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και από εκεί θα μεταχθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που έχει ορίσει ο δικαστικός λειτουργός.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν
Οι φυλακές μεταφοράς των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι είναι 12. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Άμφισσας, ενώ οι υπόλοιποι στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που μεταφερθούν σε ίδια φυλακή, θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές πτέρυγες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.