Πώς το Τατόι άλλαξε όψη μέσα σε δύο μέρες – Αποκαλυπτικές εικόνες από drone

Μέσα σε λίγες ώρες, η περιοχή όπου βρίσκονται οι οικογενειακοί τάφοι της πρώην βασιλικής οικογένειας, στο Τατόι, άλλαξε όψη.

Από τη μια η εικόνα εγκατάλειψης δύο ημέρες πριν και από την άλλη η εικόνα σήμερα. Ενδεικτική και η εικόνα από ψηλά από το drone του MEGA. Χωμάτινα δρομάκια στρώθηκαν με χαλίκια, καμένα δέντρα και κλαδιά κόπηκαν και απομακρύνθηκαν και το εκκλησάκι της Αναλήψεως επισκευάστηκε.

Η προετοιμασία ακόμη δεν έχει τελειώσει. Τα συνεργεία συνεχίζουν και δουλεύουν πυρετωδώς όσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Φορτηγά με καρότσες γεμάτες κορμούς δέντρων κατεβαίνουν το στενό δρομάκι, σταματούν και μαζεύουν ξερόχορτα και κλαδιά. 

Χωματουργικά μηχανήματα συνεχίζουν να ανοίγουν δρόμους για να περάσουν οι υψηλοί καλεσμένοι. Από εδώ θα περάσουν για να φτάσουν στον Λόφο Παλαιοκάστρου, εκεί όπου βρίσκεται το κοιμητήριο.

Το σημείο όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιά Κωνσταντίνος είναι σχεδόν έτοιμο.

Τα συνεργεία τρέχουν για να προλάβουν, ενώ τις εργασίες στο Τατόι παρακολουθούν μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά που αγωνιούν για το εάν θα είναι όλα έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα. Οργανώνουν ακόμα και χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα όσων θα παρευρεθούν στην ταφή του τέως βασιλιά.

Τα βλέμματα στο εσωτερικό των άλλοτε βασιλικών ανακτόρων κεντρίζουν σε πολλά σημεία τα αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, εγκαταλελειμμένα πλέον και αυτά

Τα πρώην βασιλικά ανάκτορα δεν θυμίζουν σε τίποτα την παλιά αίγλη. Ο θάνατος του έκπτωτου μονάρχη ήρθε να δείξει την εγκατάλειψη στο Τατόι.

Σε κρανίου τρόπο έχει μετατρέψει η φωτιά της 5ης Αυγούστου του 2021 τον άλλοτε επίγειο παράδεισο. 1,5 χρόνο μετά δεν είχαν απομακρυνθεί ούτε οι καμένοι κορμοί…

Οι πρόσφατες βροχές έκαναν τον χωμάτινο δρόμο ακόμη πιο δύσβατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οικογένειας, για την μετακίνηση των υψηλών καλεσμένων θα μπουν και βανάκια, ενώ μετά την ταφή θα ακολουθήσει γεύμα της οικογένειας για τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.