Πότε θα πάρει εξιτήριο ο πιλότος

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας παραμένει για προληπτικούς λόγους ο 29χρονος πιλότος του αεροσκάφους τύπου F-16 Block 52 plus, που κατέπεσε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας νότια της Χαλκιδικής.

Ο 29χρονος υποσμηναγός εξακολουθεί να υποβάλλεται σε μία σειρά από εξετάσεις και – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ – αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αύριο τελικά και όχι σήμερα το απόγευμα, όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας ενημερώνεται διαρκώς για την πορεία της υγείας του πιλότου και αναμένεται να μεταβεί αύριο στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα για να συνομιλήσει με ιπτάμενους και μηχανικούς της μοίρας.




Στο πλευρό του χειριστή στο νοσοκομείο βρίσκονται οι οικείοι του και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επανέλθει πλήρως στα καθήκοντά του.

Ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, πτέραρχος και αμυντικός αναλυτής μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «όλα τα αεροσκάφη ανεξάρτητα της παλαιότητας συντηρούνται όπως ακριβώς πρέπει και στη συνέχεια δίνονται για πτήση».

«Μέχρι να απογειωθεί από τη Λήμνο, μέχρι να εντοπιστεί και στη συνέχεια να τον περισυλλέξουν σαφώς παίρνει κάποιον χρόνο, ο χειριστής χρησιμοποίησε και τη βάρκα, μπήκε μέσα γιατί στον χειριστή όταν εγκαταλείπει υπάρχει το κυτίο διάσωσης» συμπλήρωσε.

Ο Ιωάννης Βαμβακός, αντιπτέραρχος, ιπτάμενος εν αποστρατεία, ανέφερε: «Ο ιπτάμενος ενεργοποίησε την χειρολαβή στο κάθισμα του, το κάθισμα του F-16 είναι AST-2 η κατηγορία του,30 μοίρες οπισθόκλιση οπότε κατευθείαν εντός 1,2 δευτερολέπτων, φεύγει πρώτα η καλύπτρα, εν συνεχεία φεύγει το κάθισμα και βρέθηκε να κρέμεται και να πάει κατευθείαν προς τα κάτω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.