Πρ. Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων: Αναμένεται να λειτουργήσει ένα 25% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Αναμενόμενο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, το γεγονός ότι πολλά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα γνωρίζαμε όλοι πως θα είναι μία χρονιά που δεν έχουμε ξαναζήσει. Τόνισε όμως ότι γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν όσο γίνεται περισσότερες επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο αυτό το δεκαήμερο ως προς τη λήψη αποφάσεων.

Εκτίμησε πως μέχρι τις 10-15 Ιουλίου θα υπάρχει πλήρης εικόνα πόσες επιχειρήσεις είναι αυτές που έχουν ανοίξει ή θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής, είπε ο κ. Ρέτσος, έχει ανοίξει μικρό ποσοστό, ενώ το ποσοστό που αναμένεται να λειτουργήσει είναι από τις 15 Ιουλίου και μετά και αν γίνει εφικτό να συγκεντρωθεί ένα 25% θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα υπό τις δεδομένες συνθήκες.
Κρίσιμο μήνα χαρακτήρισε τον Ιούλιο ο κ. Ρέτσος, εκτός και αν υπάρξει κάποια τεράστια ανατροπή στο υγειονομικό δεδομένο, όπως σημείωσε, καθώς τα πάντα κρίνονται από αυτό, αλλά διευκρίνισε πως δεν αναμένεται απόκλιση από τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν αναφορικά με το άνοιγμα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και καταλυμάτων.

Σε ερώτηση τέλος, πώς θα αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι και οι επιχειρήσεις τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Ρέτσος είπε πως σαν ξενοδόχος και ο ίδιος, θα απαντούσε ότι ο τουρισμός δεν δημιουργήθηκε χτες στην Ελλάδα, είναι μία δραστηριότητα που έχει υπερ -αποδόσει τα τελευταία χρόνια, φέτος όμως είναι όλοι σε μία κατάσταση έως και πανικού, διότι αφενός είναι μία χρονιά που κανείς δεν είχε προϋπολογίσει και αφετέρου ελοχεύει ο κίνδυνος των μηδενικών εσόδων, πρόσθέτοντας ότι αναμένουν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.