Προανακριτική: Καταθέτουν σήμερα οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση»

Στις σημερινές καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Η αρχή θα γίνει με τον «Μάξιμο Σαράφη» στις 16.00, ενώ για τις 20.30 είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» η οποία προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Από την Επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής και ήρθη η ισχύς του, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής της σήμερα στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.

Οι δύο μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν με προστασία του προσώπου και της ανωνυμίας τους, ενώ – όπως εγινε γνωστό – εν όψει των καταθέσεων συνεδριάζει στις 11.00 η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων συνεχίζει να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση. Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωσή του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία «για προσπάθεια μικρού πραξικοπήματος που απέτυχε».

«Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος; γιατί τα κάνουν αυτά; Η απάντηση είναι προφανής γιατί φοβούνται την αλήθεια και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ως κυβέρνηση δεν κουκούλωσε την υπόθεση Novartis. Γιατί άραγε τέτοιος πανικός;» ανέφερε o Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί «εσχάτης προδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ» είπε απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είμαι εδώ κοπιάστε, είμαστε εδώ, αν έχετε τα κότσια μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τα δημόσια συμφέροντα… Αν έχετε τα κότσια είμαι εδώ και σας προκαλώ να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη πηγαίνετε εμένα στην δικαιοσύνη, αν δεν τα έχετε όμως αφήστε να γίνει η διερεύνηση του σκανδάλου».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι το μείζον στη Δικαιοσύνη είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες να μην παρεμποδίζουν το έργο της Δικαιοσύνης. «Γιατί να αρνείται κάποιος να καταθέσει; Δεν θα ήθελε ο καθένας να γνωρίζει και να μην υπάρχουν δικονομικά προβλήματα που να στερούν την αποκάλυψη της αλήθειας;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Το μείζον είναι ότι τελικά οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν και θα δούμε πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν πρέπει να υπάρχουν δικονομικά προβλήματα στην αποκάλυψη της αλήθειας». Ο ίδιος εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι «η αλήθεια θα αποκαλυφθεί όσο κι αν κάποιοι φοβούνται».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.