Πρόεδρος Ρομά: «Κάνουμε έκκληση σε όλους να σταματήσουν τα επεισόδια»

Σφοδρά επεισόδια σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του πυροβολισμού στο κεφάλι που δέχτηκε 16χρονος Ρομά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Ιπποκράτειο, με τις εντάσεις στη Θεσσαλονίκη να συνεχίζονται για 2η νύχτα.

Για τα επεισόδια, που σημειώνονται κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών για τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 16χρονος από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας. «Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα σε όλη την χώρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Σαμπάνης, κάνοντας έκκληση στους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια.

Ο πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό με τον 16χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο νεαρός έκανε λάθος που έβαλε 20 ευρώ βενζίνη και έφυγε. Τόνισε, ωστόσο, ότι τόσο ο βενζινοπώλης όσο και οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν ένα παιδί 16 χρονών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Παναγιώτης Σαμπάνης σημείωσε ότι ήξεραν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και θα έπρεπε την άλλη ημέρα το πρωί να κινηθούν νομικά. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υποστηρίζει ότι «όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί».

«Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Σαμπάνης, τονίζοντας ότι πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της για το περιστατικό με τον 16χρονο. «Η δικαιοσύνη ας κρίνει αυτή την φορά σωστά», είπε.

Τέλος, αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ρομά Ελλάδος.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.