Προμαχώνας: Τουρίστες ήρθαν χωρίς τεστ και πήραν τον δρόμο της επιστροφής

Πιο αυστηροί είναι από τα ξημερώματα οι έλεγχοι στον Προμαχώνα καθώς μόνο όσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό μπορούν να μπαίνουν στην Ελλάδα.

Οι έλεγχοι στα σύνορα είναι αυστηροί με αποτέλεσμα, ανά διαστήματα, να σχηματίζονται και ουρές. Σύμφωνα με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha σήμερα τρία οχήματα στον Προμαχώνα πήραν το δρόμο της επιστροφής, καθώς οι επιβάτες δεν είχαν κάνει τεστ.

Τι πρέπει να έχουν όσοι έρχονται Ελλάδα μέσω του Προμαχώνα
Πρέπει να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.
Πρέπει επίσης να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.
Από την εφαρμογή αυτή του νόμου εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.