Μέσα στο επόµενο δίµηνο αναµένεται να προκηρυχθούν οι 3.000 θέσεις του δεύτερου κύκλου προσλήψεων άνεργων πτυχιούχων επιστηµόνων από 22 έως 29 ετών σε υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς. Ο δεύτερος κύκλος του προγράµµατος θα ακολουθήσει τα πρότυπα του ειδικού προγράµµατος που προκηρύχθηκε τον Νοέµβριο για τις 5.500 θέσεις στο ∆ηµόσιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», μια αρχική καταγραφή των αναγκών των υπουργείων δείχνει κατ’ αρχάς 2.580 θέσεις, στις οποίες δεν αποκλείεται να προστεθούν και περίπου 400 θέσεις οι οποίες θα αφορούν πιθανότατα επαναπροκήρυξη από τον πρώτο κύκλο των 5.500.
Με βάση αυτή την καταγραφή, η οποία βέβαια υπόκειται σε διορθώσεις και συµπληρώσεις, φαίνεται πως οι νέες θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν τα υπουργεία Άµυνας (περί τις 540 θέσεις), Εργασίας (περί τις 50 θέσεις), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων (περί τις 930 θέσεις), Ναυτιλίας (περί τις 150 θέσεις), Οικονοµικών (περί τις 400 θέσεις), Υποδοµών (περί τις 400 θέσεις) και Ψηφιακής Πολιτικής (περί τις 90 θέσεις). Οι ζητούµενες ειδικότητες θα είναι πολλές, όπως γεωπόνοι, διοικητικοί/λογιστικοί υπάλληλοι, µηχανικοί, νοµικοί, πολιτικοί µηχανικοί κ.ά.






























