Προσωπικός Γιατρός: Από 1 Οκτωβρίου ξεκινούν τα ραντεβού – Έλλειψη από ιδιώτες γιατρούς

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν εγγραφή για τον προσωπικό γιατρό στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr μπαίνοντας στο σύστημα με κωδικούς TAXISnet και το ΑΜΚΑ τους.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή από μόνοι τους, μπορούν να απευθυνθούν σε κάποια δομή υγείας ή φαρμακείο έχοντας μαζί τους δελτίο ταυτότητας και το ΑΜΚΑ τους.

Μέσω του προσωπικού γιατρού οι πολίτες θα μπορούν να συνταγογραφούν δωρεάν εξετάσεις, να λαμβάνουν οδηγίες και παραπεμπτικά για εξετάσεις ή νοσηλεία σε περίπτωση που χρειαστούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ. μέχρι στιγμής.

Βέβαια υπάρχουν και προβλήματα που έχουν προκύψει και προκαλούν προβληματισμούς στο υπουργείο Υγείας.

Έως σήμερα έχουν δηλωθεί στο σύστημα 3.245 γιατροί, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για αύξηση της συμμετοχής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κάλυψης ιατρών παρατηρείται στην Αττική και τα νησιά, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιώτες γιατροί δείχνουν απρόθυμοι να ενταχθούν στο σύστημα και το υπουργείο Υγείας εξετάζει μία σειρά από κίνητρα για να τους παρακινήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.