Προστασία από την Πολιτεία ζητούν οι συμβολαιογράφοι

Την καταδίκη τους για την «επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων» στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, εκφράζουν κατηγορηματικά, με ομόφωνη απόφαση τους τα μέλη του Συλλόγου.

Τα μέλη του Συλλόγου καταδικάζουν επίσης «την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας (σωματικής ή λεκτικής) στρεφόμενης είτε κατά των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους είτε κατά του προέδρου τους Γεώργιου Ρούσκα».

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι σε σχετική ανακοίνωσή τους ζητούν εκ νέου από την Πολιτεία να μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία του συμβολαιογράφου, «τον οποίο αυτή ορίζει άμισθο δημόσιο λειτουργό, του εκχωρεί μέρος της άσκησης κρατικής εξουσίας και τον υποχρεώνει στην εκτέλεση των καθηκόντων του».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ομάδα οκτώ ατόμων εισέβαλε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Γενναδίου 4.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία του κτηρίου και έγραψαν συνθήματα με σπρέι κατά των πλειστηριασμών.

Την καταδίκη του για τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων εξέφρασε την Τετάρτη με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το υπουργείο σημείωσε ότι καταδικάζει «απερίφραστα τις έργω και λόγω επιθέσεις σε βάρος των συμβολαιογράφων, καθώς και τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου».

«Ο συμβολαιογράφος είναι άμισθος κοινωνικός λειτουργός. Εκτελεί υποχρεωτικά τα καθήκοντά του στο πλαίσιο άσκησης της κρατικής εξουσίας, όπως θεσμικά αυτή του έχει εκχωρηθεί», συμπλήρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και κατέληξε:

«Κάθε επίθεση κατά των συμβολαιογράφων είναι επίθεση κατά της έννομης τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας της Πολιτείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.