«Πρόσθετα μέτρα στα σούπερ μάρκετ αν αυτό απαιτηθεί»

«Ανοιχτή» δηλώνει η κυβέρνηση σε πρόσθετα νέα μέτρα και σε προσαρμογές στα σούπερ μαρκετ σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει ένα «lockdown σε ανεμβολίαστους», ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «όποια μέτρα χρειάστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν ληφθεί».

Ο ίδιος απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα. «Είναι στην ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο των εργαζομένων της επιχειρήσής τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε πως το σύστημα Υγείας δέχεται πίεση και πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη της κάθε περιοχής.

Πρόσθεσε πως από τα στοιχεία που δίνονται αποδεικνύεται πως 9 στους 10 που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Σχεδόν 150.000 νέα ραντεβού μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων
Τόνισε πάντως πως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων υπάρχει μία προοδευτική αύξηση στον εμβολιασμό καθώς έχουν κλειστεί 149.000 καινούργια ραντεβού. Υπενθυμίσε πως από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση.
«Οι απώλειες θα είναι λιγότερες αν πείσουμε περισσότερους να εμβολιαστούν και αν τηρούμαι τα μέτρα.Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ότι απαιτείται για το ΕΣΥ. Το σύστημα υγείας οργανώνεται έτσι για να αντεξει στην πίεση που δέχεται. Θα προχωρήσουμε και στην επίταξη των επιστημόνων αν αυτό κριθεί αναγκαίο», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.