Πρόστιμο 400.000 ευρώ σε γνωστό ξενοδοχείο – Ο έλεγχος που ξεσκέπασε μια άγνωστη αλήθεια

Το ξενοδοχείο ελέγχθηκε και επιβλήθηκε το πρόστιμο. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Ποσό που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ξενοδοχείο που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων, καθώς εντοπίστηκε τεράστια αναντιστοιχία στην επιφάνεια των εγκαταστάσεων που είχε δηλώσει στον δήμο, με την επιφάνεια που είχε δηλωμένη στην εφορία.

O έλεγχος έγινε ηλεκτρονικά. Ο Δήμος Χανίων πλέον έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στα αρχεία του, με εκείνα που είναι δηλωμένα στην ΑΑΔΕ. Έτσι, σε αντιπαραβολή που έγινε, εντοπίστηκε ότι τα τετραγωνικά που είχαν δηλωθεί στην ΑΑΔΕ από τη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν υπερδεκαπλάσια από εκείνα που είχαν δηλωθεί στον Δήμο.

Αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθούν αναδρομικά δημοτικά τέλη μαζί με προσαυξήσεις και το συνολικό ποσό ξεπέρασε τις 400.000. Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, αυτό είναι μονάχα μια περίπτωση. Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς η δυνατότητα άντλησης στοιχείων από την ΑΑΔΕ αποτελεί εργαλείο που είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου.

Στόχος των ελέγχων είναι να επιτευχθεί ισονομία και να εξαλειφθούν περιπτώσεις όπου κάποιες επιχειρήσεις είναι καθ’ όλα νόμιμες και πληρώνουν κανονικά ό,τι τους αντιστοιχεί, ενώ άλλες αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις όποιες υποχρεώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.